Gezondheid

In Vollenhove werken verschillende organisaties samen, zodat iedereen gezond is en blijft. In lijf én hoofd.

't Volle Hof en Wijkinloophuis

We vinden het belangrijk dat iedereen kan meedoen en dat buurtgenoten elkaar kunnen ontmoeten. Er zijn verschillende plekken waar je naartoe kunt als je vragen hebt of gezelligheid wilt opzoeken. Bijvoorbeeld ’t Volle Hof en het Wijkinloophuis in de L-flat. Ook organiseren we hier leuke activiteiten. De activiteiten van 't Volle Hof vind je in de Agenda op deze website. Via de website van het Wijkinloophuis kun je de wekelijkse agenda van het inloophuis bekijken.

Het Gezondheidscafé

Tijdens het Gezondsheidscafé praten we met elkaar over een gezonde leefstijl. Onderwerpen die besproken worden zijn bijvoorbeeld eten, bewegen, stress verminderen, sociaal contact en geldzorgen. Wil je hier samen met anderen over nadenken? Het Gezondheidscafé is er elke woensdag van 13.30 uur tot 15.30 uur in 't Volle Hof.

Kinderen sporten in het park

Sport en bewegen

Genoeg bewegen is belangrijk en gezond. Sportief Zeist zet zich hier in Vollenhove voor in. Samen met de gemeente Zeist en de Hogeschool Utrecht bedachten zij ‘Vollenhove in beweging’. In Vollenhove zijn er nu verschillende sport- en beweegactiviteiten waar je aan mee kunt doen. Elke woensdag kun je bijvoorbeeld samen met een groepje een ommetje maken door de wijk. Zo spreek je je buren en kom je zelf in beweging.

Voor jongeren in de wijk is ‘FC Vollenhove’ opgezet. Jongeren kunnen zo een keer in de week samen sporten. Kijk op de website van Sportief Zeist voor meer sport- en beweegactiviteiten waar je aan mee kunt doen.