Het Vollenhove Advies Team (VAT) is gestart!

37 bewoners maken een plan voor de buurt

7 maart 2023

Eind januari kregen alle inwoners uit Vollenhove een uitnodiging om zich aan te melden voor het Vollenhove Advies Team (VAT). De uitgekozen bewoners gaan de komende periode in gesprek met de gemeente. Bijvoorbeeld over wat er nodig is om fijn te kunnen wonen, werken, sporten, spelen en ontmoeten in Vollenhove. Zo helpen zij Vollenhove Vooruit!

Een diverse groep

Uit de grote hoeveelheid aanmeldingen voor het VAT selecteerde de gemeente 37 buurtbewoners. Dit deed de gemeente door middel van een gewogen loting. Hierbij is gekeken naar leeftijd, woonlocatie (straat en complex) en culturele achtergrond. Zo is het VAT uiteindelijk even divers als de buurt zelf. Ook hebben we extra aandacht besteed aan mensen die niet goed kunnen lezen en schrijven of een andere taal spreken. Zo hopen we dat we iedereen zich uitgenodigd voelde om zich voor het VAT aan te melden. Want iedereen was welkom!

Aftrap van het VAT

De eerste bijeenkomst van het VAT was een feit. Maandag 6 maart gingen de 37 leden van het VAT voor de eerste keer met elkaar in gesprek over hoe we van Vollenhove de komende jaren een nóg fijnere plek kunnen maken. Wethouder Laura Hoogstraten verzorgde de aftrap. Aankomende drie maanden volgen er nog zes sessies, waarin verschillende onderwerpen worden besproken. Na alle bijeenkomsten vormt het VAT een advies voor de gemeente.

Advies voor de buurt

Het VAT strart niet vanaf nul. Het eerder gemaakte Parkplan Vollenhove vormt de basis. Het Parkplan geeft vooral inspiratie voor de ontwikkeling van het gebied. De buurtbewoners van het VAT werken dit uit met hulp van de gemeente.

Wethouder Laura Hoogstraten: ”Er ligt een mooi parkplan met mooie ambities en kansen. Nu zijn de bewoners aan zet om te adviseren over hoe zij als buurtbewoners fijn wonen en leven in Vollenhove. Ik ben benieuwd naar de uitkomsten én naar de ervaringen van de bewoners om met deze vorm van burgerberaad mee te doen.”

Het advies dat het VAT de komende maanden maakt, leggen zij in mei voor aan bewoners, organisaties en ondernemers binnen en buiten de buurt. Aan de hand van hun feedback maakt het VAT een definitief advies. Dit advies neemt de gemeente mee om een gebiedsvisie op stellen: een concreet plan voor de buurt.