Dit is er al

Wat hebben we al bereikt in Vollenhove?

Sinds 2020 hebben we het volgende bereikt met Vollenhove Vooruit:

’t Volle Hof en Wijkinloophuis Vollenhove

Vollenhove heeft nu een eigen buurtpunt: ’t Volle Hof. Hier kun je elkaar tegenkomen, koffie drinken en meedoen aan leuke activiteiten. Er is wekelijks een Wegwijscafé en een Gezondsheidscafé in 't Volle Hof. Zie ook de Agenda en activiteiten. Ook kan je buurtgenoten ontmoeten in het Wijkinloophuis Vollenhove in de knik van de L-flat. Op woensdagen kan je hier in de avond gezellig mee-eten en er wordt schilderles, naailes en taalles gegeven. Via de website van het Wijkinloophuis kun je de wekelijkse agenda bekijken.

't OntmoetingsPlein

Huiskamer 't Laantje

Huiskamer ’t Laantje is een huiskamer en er zijn tien werkplekken met WIFI. Deze ruimte wordt ook gebruikt voor andere activiteiten, zoals bijvoorbeeld een Wijkleerbedrijf. Je vindt huiskamer 't Laantje op Laan van Vollenhove 2193.

't Ontmoetingsplein

Er zijn nog meer plekken en manieren om elkaar te ontmoeten. Bijvoorbeeld ’t OntmoetingsPlein naast de Weggeefwinkel. Het Ontmoetingsplein wordt steeds mooier en leuker. Er staan al vier insectenhotels, een moestuinbak en een compostbak. Ook vangt een regenton het regenwater op en staat er een tafeltennistafel. Sinds kort is er een Jeu de Boules baan met een bankje en mooie plantenbakken. Ook een wormenhotel, reparatie van het insectenhotel en een extra ontmoetingsbankje staan op de planning. Een Groengroep van bewoners uit de wijk zorgt voor het groen op ’t OntmoetingsPlein.

Buurtfeest

Wij organiseerden 2022 een buurtfeest om het 50-jarig bestaan van Vollenhove te vieren. Dit was zo succesvol dat we het buurtfeest in 2023 hebben herhaald.

Sport

In Vollenhove zijn verschillende sport- en beweegactiviteiten waar je aan mee kunt doen. Elke woensdag kun je bijvoorbeeld samen met een groepje een ommetje maken door de wijk. Voor jongeren organiseren Sportief Zeist en MeanderOmnium onder de naam 'FC Vollenhove' sportieve activiteiten. Ook staat er een sportcontrainer in Park Vollenhove en is de voetbalkooi onlangs vernieuwd. Kijk op de website van Sportief Zeist voor meer sport- en beweegactiviteiten waar je aan mee kunt doen.

Groen en schoon

We hebben meer bloembakken en wel 10.000 bloembollen geplant bij het winkelcentrum. Er is daarnaast hard gewerkt aan de voedselbosrand. Net voor de zomer opende wethouder Laura Hoogstraten deze fijne plek officieel.
Onze buurtboa rijdt elke dag door de wijk. Hij is een bekend gezicht in Vollenhove. Hierdoor is er minder grofvuil in de wijk en gebeuren er minder verkeersongelukken.

Vollenhove Advies Team

Het Vollenhove Advies Team (VAT) dacht actief mee over nóg fijner wonen, werken en leven in Vollenhove. In juni presenteerde het VAT haar advies aan de gemeente.

Digitaal buurtpunt

Dit digitale buurtpunt is live en we hebben social media accounts waar we leuke dingen op delen.

Beeld van de buurt

Er is een onderzoek gehouden om erachter te komen hoe bewoners over Vollenhove denken en dit is ook gevraagd aan bewoners uit de rest van Zeist.

L-flat

Alle woningen van de L-flat zijn vernieuwd. De bewoners koken nu niet meer op gas! Alle bewoners met een vernieuwde woning kregen een kooktoestel en pannenset.
We hebben nieuwe, actieve huurders in de L-flat. Zij doen iets extra’s voor hun buren en buurt in ruil voor een woning in de L-flat. Het team van Voor L-kaar is er voor bewoners van de L-flat. Je kunt hier langsgaan voor hulp of een goed gesprek. Adres: Laan van Vollenhove 921.