Nieuws

Terugblik buurtwandeling 5 april

11 april 2024

Op 5 april was de buurtwandeling van 'Gezonde Buurten' door Vollenhove. Acht enthousiaste bewoners liepen en mee en deelden al hun wensen en ideeën voor het park in Vollenhove. 

Lees meer >
Bewoners die de buurtwandeling door Vollenhove meelopen.

Voorbereiding buurtfeest: help mee

5 april 2024

Wil jij meehelpen met het organiseren van het jaarlijkse buurtfeest? Of heb je leuke ideeën die je wilt delen. Kom op 18 april langs bij de voorbereidingsavond in 't Volle Hof. 

Lees meer >
Deel van de groene flyer voor de voorbereiding voor het buurtfeest. Titel: Voorbereiding Buurtfeest Vollenhove 2024. Ook staat er een Save the date: 29 juni 2024. Op de flyer is een wit kader te zien waarop meer informatie staat over de tijd, datum en locatie.

De gebiedsvisie is vastgesteld!

29 maart 2024

De gemeenteraad heeft de gebiedsvisie voor Vollenhove vastgesteld. We kunnen aan de slag met de uitvoering. Dit doen we niet alleen, maar samen met de buurt. 

Lees meer >
Paadje naar Park Vollenhove met op de achtergrond de Geroflat.

Buurtwandeling 'Gezonde Buurten'

26 maart 2024

‘Gezonde Buurten’ maakt samen met bewoners van Vollenhove een nieuwe, toffe plek in de buurt. Daarvoor hebben we jouw ideeën nodig! Loop mee met de buurtwandeling op 5 april. 

Lees meer >
Deel van de flyer voor de buurtwandeling. Op de flyer staan drie mensen in een park. Ook staat er tekst op de flyer 'Meer plek voor ontmoeten, natuur, sport en spelen in Vollenhove' en 'Denk mee en kom ook!'. Op de flyer staat ook het logo van Gezonde Buurten en 'Een project van Jantje Beton, IVN Natuureducatie en JOGG.

Het Wijkleerbedrijf Zeist zoekt jou!

22 maart 2024

Sta je open voor een nieuwe uitdaging? En lijkt werken en leren in de zorg, welzijn of horeca jou wel wat? Begin dan met een niveau 1 opleiding bij het WijkLeerbedrijf Zeist!

Lees meer >
Een vrouw van het Wijkleerbedrijf die samen met een andere vrouw een spelletje speelt.

Buurtwandeling met kinderen

21 maart 2024

Op 12 maart waren er twee buurtwandelingen met kinderen om te horen wat hun ideeën zijn voor de buurt. Ze bezochten potentiële Gezonde Buurt ontmoetingsplekken.

Lees meer >

Toffe activiteiten na schooltijd

4 maart 2024

Vanaf maart kunnen kinderen na schooltijd meedoen aan nieuwe, uitdagende activiteiten. De scholen Op Dreef en De Wegwijzer bieden dit aan via het project Rijke Schooldag.

Lees meer >

VOLfest: West-Afrikaanse muziek

1 maart 2024

Vrijdag 8 maart staat 't Volle Hof voor de tweede keer dit jaar in het teken van VOLfest. Kom genieten van prachtige West-Afrikaanse muziek gespeeld door Sekou en Mark. 

Lees meer >

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

19 februari 2024

Wist je dat Vollehove Vooruit een eigen nieuwsbrief heeft? Schrijf je in en blijf op de hoogte van alles wat in- en rondom Vollenhove gebeurt. 

Lees meer >
Toon meer berichten

Wijklunch: vrijwilligers gezocht!

15 februari 2024

Elke dag maken verschillende vrijwilligers de wijklunch in 't Volle Hof klaar. Vind jij het leuk om te koken en een heerlijke pan soep te bereiden? Geef je op als vrijwilliger!

Lees meer >

In gesprek met het Gezondheidscafé

7 februari 2024

Ken jij het Gezondheidscafé in Vollenhove al? Professionals en vrijwilligers bieden hier hulp bij vragen over je gezondheid. Gratis en zonder afspraak!

Lees meer >

Steunpunt Zelfregie & Herstel

1 februari 2024

Vanaf 1 februari opent Steunpunt Zelfregie & Herstel een locatie in Vollenhove. Bij portiek 8 van de L-flat is een wekelijks inloopspreekuur voor mensen met mentale problemen. 

Lees meer >

Griekse muziek in 't Volle Hof

29 januari 2024

Aanstaande vrijdag 9 februari is het eerste VOLfest concert van 2024. Kom in 't Volle Hof luisteren naar muziek uit Griekenland, door Vanessa Kourtesi en Thodoris Ziarkas.

Lees meer >

€1000 voor het Ontmoetingsplein

26 januari 2024

Vorige week was de Kern met Pit-uitreiking. De Groengroep heeft voor het Ontmoetingsplein 1000 euro gewonnen omdat hun plan voor het plein gelukt is. 

Lees meer >

VOLfest 2024

23 januari 2024

Na lang wachten is het zo ver: VOLfest is terug! Vanaf februari is er weer maandelijks een concert in 't Volle Hof. Elke maand met muziek uit een andere cultuur. 

Lees meer >

Gluren bij de Buren in 't Volle Hof

18 januari 2024

Zondag 4 februari is het weer tijd voor Gluren Bij de Buren. Ook 't Volle Hof wordt omgetoverd tot buurttheater. De act Peshkadores speelt hier om 13:30 uur, 15:00 uur en om 16:30 uur. 

Lees meer >

Reminder: breng je stem uit!

9 januari 2024

Stem op 't Ontmoetingsplein als jouw favoriete Kern met Pit-project. Stemmen kan tot 15 januari. Door te stemmen maken we kans op 1500 euro voor de buurt!

Lees meer >

Advies van het Energiecentrum

22 december 2023

Het is officieel winter en het wordt kouder. Ben je benieuwd wat je kan doen om thuis energiekosten te besparen? Loop gerust eens binnen bij het Energiecentrum.

Lees meer >
Toon meer berichten

De Kunstkaravaan in ’t Volle hof

20 december 2023

Tijdens de kerstvakantie komt Kunstkaravaan Bonte Boel naar Vollenhove. Op donderdag 4 januari om 11:00 uur kan je komen kijken naar voorstelling ‘Het mannetje van de maan’.

Lees meer >

Stem op 't Ontmoetingsplein

19 december 2023

Afgelopen jaar werkte de Groengroep hard aan 't Ontmoetingsplein als Kern met Pit-project. Kom op 20 december langs voor een oliebol en stem op 't Ontmoetingsplein voor de Gouden Pit

Lees meer >

Wegwijscafé helpt bij toeslagen

17 december 2023

Hulp bij toeslagen nodig? Bijvoorbeeld aanpassingen voor 2024 of weten waar je recht op hebt? Het Wegwijscafé helpt je aanstaande vrijdag van 13:30 tot 15:30 in 't Volle Hof. 

Lees meer >

De impact van jouw knal

11 december 2023

De gemeente Zeist voert een campagne rondom vuurwerk en de jaarwisseling: ‘Wat is 1 seconde waard? De impact van jouw knal gaat verder dan die klap alleen’.

Lees meer >

Hulp bij kiezen zorgverzekering

6 december 2023

Het is weer tijd om je zorgverzekering voor volgend jaar te regelen. Het Gezondheidscafé helpt je hier graag bij, want het is best lastig om de juiste verzekering te kiezen.

Lees meer >

Tijdelijke pendelbus langs De Dreef

5 december 2023

Omdat rotonde De Dreef afgesloten is, kunnen bus 34 en 73 hier niet meer langs. Voor mensen met een (visuele) beperking en ouderen rijdt een pendelbus langs de haltes aan De Dreef. 

Lees meer >

Loop de Duurzame Buurtsafari!

4 december 2023

Loop zaterdag 9 december tussen 14:00 en 16:00 uur de Duurzame Buurtsafari. Tijdens de buurtsafari neem je een kijkje bij verschillende duurzame huizen in de buurt. 

Lees meer >

Auticafé: ruimte om anders te zijn

30 november 2023

Elke eerste zaterdag van de maand is er Auticafé Zeist, een speciale plek waar je jezelf kunt zijn. Kom zaterdag 2 december tussen 11:00 en 15:00 langs in huiskamer 't Laantje. 

Lees meer >

De Zeister Vrijwilligersprijzen

27 november 2023

De Weggeefwinkel en vrijwilliger Marischka Verbeek zijn genomineerd voor de Zeister Vrijwilligersprijzen. Stem jij ook op hen? Dit kan tot 3 december. 

Lees meer >

Vragenlijst van Sportief Zeist

13 november 2023

Sportief Zeist is samen met Life Goals bezig om een beweeg- of sportprogramma op te zetten bij jou in de buurt. Hiervoor hebben ze een vragenlijst gemaakt. Vul jij de vragenlijst ook in?

Lees meer >

Concert van het Nuema Quartet

9 november 2023

Kom donderdag 23 november om 16:00 naar 't Volle Hof. Daar geeft het Nuema Quartet een mooi concert met muziek van Schubert, Brahms en Szymanowski. Mis het niet!

Lees meer >

Tree Fest op 18 november

26 oktober 2023

Kom jij op 18 november naar dit feestje in 't Volle Bos? Tijdens Tree Fest gaan we bomen planten en kun je proeven van typische voedselbosgerechten.

Lees meer >

Iedere vrijdag speelbos

25 oktober 2023

Bij het speelbos kan je gezellig komen sporten en spelen met al je vrienden vriendinnen! Van hutten bouwen tot levend Stratego. Iedere week weer iets anders. Kom je ook?!

Lees meer >

Vollenhove geselecteerd als Gezonde Buurt

12 oktober 2023

Een fijne, groene plek waar kinderen creatief kunnen spelen, waar bewoners elkaar ontmoeten en iedereen lekker kan bewegen, wie wil dat niet in de buurt?

Lees meer >

Doneer een boom

11 oktober 2023

Het voedselbos is volop in ontwikkeling en kan nieuwe bomen, planten en materiaal voor onderhoud goed gebruiken. Daarom zijn de voedselboswachters een crowdfunding gestart.

Lees meer >

Win een elektrische bakfiets

2 oktober 2023

Heb jij een duurzame initatief dat heel goed een elektrische bakfiets kan gebruiken? Meld jouw initiatief dan voor 7 oktober aan en win zo'n bakfiets van Samen Duurzaam Zeist!

Lees meer >

Duurzame wandeling door de wijk

28 september 2023

Tijdens de Week van de Duurzaamheid neemt Bert je graag mee langs deze Duurzame Wandeling door Vollenhove. Maak kennis met de duurzame activiteiten in jouw wijk.

Lees meer >

'Omlaag die Meter'-starterspakket

26 september 2023

De zomer is voorbij en de temperaturen dalen. Huur jij je woning van Woongoed Zeist en RK Zeist? Dan kan je in oktober en november gratis energiebesparende materialen ophalen.

Lees meer >
Toon meer berichten

Stand van zaken gebiedsvisie

18 september 2023

Net voor de zomer heeft het VAT haar advies overhandigd aan wethouder Laura Hoogstraten. Daarin staan wensen voor de wijk en de kansen voor verbeteringen in de toekomst.

Lees meer >

Heel Vollenhove Bakt

15 september 2023

Maak heerlijke gebakjes, koekjes of andere verrukkelijke baksels en doe mee aan ‘Heel Vollenhove Bakt’. Tijdens het openingsfeest van de L-Flat portiekruimtes.

Lees meer >

Podcastserie 'Vollenhove Vertelt’

13 september 2023

In de gloednieuwe podcastserie 'Vollenhove Vertelt' nemen zeven jonge Vollenhovers je mee naar wat er gebeurt in de wijk en hoe zij daar tegenaan kijken.

Lees meer >

Van alles te doen in het groen

7 september 2023

Wat was er 6 september veel te doen voor de kids in Vollenhove! Tientallen kinderen kwamen af op het Groen Doet Goed Festival, waar van alles te beleven was.

Lees meer >

Onze terugblik op VOLfest

1 september 2023

De 2e editie van het VOLfest Wereldmuziekfestival was een groot succes. 't Ontmoetingsplein stond vol bezoekers die genoten van de prachtige muziek. 

Lees meer >

Regenboogcafé in 't Volle Hof

22 augustus 2023

Elke 2e zondag van de maand is er een Regenboogcafé in 't Volle Hof. Vanaf 15:00 kan je komen kletsen met LHBTI+ers en gelijkgestemden.

Lees meer >

Een interview met Mark Lotz

16 augustus 2023

We spreken Mark Lotz: fluitist, componist en docent. Hij vertelt ons meer over VOLfest en het Wereldmuziekfestival op 't Ontmoetingsplein op 27 augustus.

Lees meer >

Groen Doet Goed Festival

7 augustus 2023

Heb jij zin in een middag spelen en ontdekken in het groen? Kom dan naar het Groen Doet Goed Festival in Vollenhove op woensdag 6 september!

Lees meer >

Wereldmuziek in Vollenhove

20 juli 2023

Op zondag 27 augustus kan je tussen 15:00 en 18:00 genieten van het gratis wereldmuziekfestival VOLfest op 't Ontmoetingsplein. Ook zijn er lekkere hapjes.

Lees meer >

Spelletjesliefhebbers opgelet!

13 juli 2023

Ben jij een spelletjesliefhebber? Vanaf 4 augustus organiseren we elke 1e vrijdag van de maand een spelletjesavond in Vollenhove. Kom je ook?

Lees meer >

Hoe help jij Vollenhove vooruit?

12 juli 2023

Verschillende mensen zetten zich in om Vollenhove een steeds fijnere plek te maken. Op ons Instagram account gaan we op zoek naar hen.

Lees meer >

Samen creatief de zomer in

7 juli 2023

Kom je uit Vollenhove, hou je van creativiteit én ben je tussen de 8 en 11 jaar? Kom dan op woensdagen in de zomervakantie naar het Kinder Atelier.

Lees meer >

Voedselboswachter(s gezocht!

29 juni 2023

Zaterdag 3 juni werd de Voedselbosrand Vollenhove geopend door wethouder Laura Hoogstraten. Word jij een van de Voedselboswachter?

Lees meer >

Het VAT presenteert advies voor de buurt

27 juni 2023

Een groep enthousiaste bewoners heeft de afgelopen tijd samen bedacht hoe we van Vollenhove een nóg fijnere buurt kunnen maken. Om te wonen, werken en leven. Op 27 juni presenteerde het Vollenhove Advies Team (VAT) haar advies aan de gemeente Zeist. Vollenhove is volgens het VAT een buurt om trots op te zijn. 

Lees meer >

Boek: Het middeleeuwse riddergeslacht van Seijst

26 juni 2023

De meeste bewoners van Zeist zullen wel eens van ridder Godfried van Seijst gehoord hebben. Voornamelijk dankzij de Godfried van Seijstlaan in de wijk Kersbergen. Godfried van Seijst is de oudste bekende inwoner van Zeist, maar er is weinig over hem bekend. Schrijver Arm Stramrood deed onderzoek naar ridder Godfried en verwerkte dit in een boek. 

Lees meer >

De nieuwe Jeu de Boulesbaan is open!

21 juni 2023

De Groengroep heeft de afgelopen tijd hard gewerkt om de bestaande Jeu de Boulesbaan te vernieuwen. Buurtbewoners kunnen sinds deze week weer gebruikmaken van de Jeu de Boulesbaan op 't Ontmoetingsplein. Zin om een potje te spelen? Bij 't Volle Hof kan je maandag t/m vrijdag de boules en de but ophalen en lenen. 

Lees meer >

Kom naar het Vollenhove Buurtfeest

19 juni 2023

Deze zaterdag is het zover! Van 13:00 uur tot 18:00 uur is iedereen van harte welkom op het buurfeest van Vollenhove. Het wordt één groot feest voor iedereen in en uit de buurt Vollenhove. Tijdens het buurtfeest staan cultuur en sport centraal. Het buurtfeest vindt plaats in het park en op 't Ontmoetingsplein naast de Weggeefwinkel. Zien we je dan?

Lees meer >

Opening van de voedselbosrand op 3 juni

1 juni 2023

Wijkbewoners en leerlingen van Op Dreef hebben hard gewerkt aan de voedselbosrand. Op zaterdag 3 juni om 11:00 uur wordt het voedselbos officieel geopend door de wethouder en krijg je meer informatie over het voedselbos. Hoe lang duurt het bijvoorbeeld voordat we de vruchten van dit bos kunnen plukken?

Lees meer >

Het jaarlijkse tempelfeest met optocht

26 mei 2023

Vanaf vrijdag 2 juni viert de Sri Thurkai Amman Tempel uit Vollenhove het jaarlijkse tempelfeest: Alangara utsavam. Tien dagen lang is er iedere dag een dienst in de Hindoeïstische tempel. Op zondag 11 juni is het grote feest: een grote optocht van de godin Thurka door Vollenhove. Zorg dat je vanaf 12:00 uur klaar staat bij de tempel!

Lees meer >

Street Captains dagen Vollenhove uit

24 mei 2023

Vollenhove wordt tijdens het buurfeest op 24 juni uitgedaagd door niemand minder dan de Street Captains. Fanatieke jongeren gaan de strijd aan tegen Ayoub Boukhari en Zakaria Amrani. Zij spelen beide zaalvoetbal op het hoogste niveau. Kom jij de teams aanmoedigen op 24 juni? Wees erbij van 13:30 tot 15:00 uur in het park.

Lees meer >

Wil jij een kraampje tijdens het buurtfeest?

23 mei 2023

Heb jij mooie kunst, kleding of andere voorwerpen uit jouw cultuur die je graag wilt tonen en verkopen? Of heb je heerlijke lekkernijen die jouw buurtbewoners absoluut moeten proberen? Huur dan een kraampje tijdens het buurtfeest van Vollenhove op 24 juni. Een inschrijfformulier voor een kraam haal je bij 't Volle Hof. 

Lees meer >

Een duurzame wandeling door Vollenhove

22 mei 2023

Zin in een leuke wandeling door Vollenhove? Samen met de Pedagogenbuurt Duurzaam hebben we een duurzame wandeling gemaakt. Tijdens de wandeling kom je langs allerlei plekken waar buurtbewoners zich actief inzetten om de wijk groener, leuker, mooier en duurzamer te maken. De kaart voor de wandeling ligt in 't Volle Hof. Haal hem snel op een maak een rondje door de wijk. 

Lees meer >

Geef je mening over Vollenhove via OmZeist! (niet meer mogelijk)

21 mei 2023

Op woensdag 10 en dinsdag 16 mei waren de twee inloopavonden van het VAT. Tijdens de inloopavonden werden de eerste ideeën voor de wijk gedeeld. Kon je hier niet bij zijn? Niet getreurd! Je kan tot en met vrijdag 26 mei online je mening te geven over Vollenhove via de website van OmZeist. Laat je stem horen en stem op verschillende stellingen over onder andere wonen, werken en groen in Vollenhove.

Lees meer >

Herinnering: 16 mei tweede inloopavond VAT

12 mei 2023

De eerste inloopavond van het VAT op 10 mei was een succes. We hebben mooie gesprekken gehad over de toekomst van de wijk. Kon jij er niet bij zijn? Kom dan naar de tweede inloopavond op dinsdag 16 mei in 't Volle Hof! Bekijk de ideeën die er al zijn en deel jouw mening. Je kan de hele avond tussen 17:00 en 20:00 inlopen. Zien we je dan? Online je mening geven kan ook.

Lees meer >

Sta jij in de spotlight tijdens ‘Vollenhove’s Got Talent’?

11 mei 2023

De voorbereidingen voor het buurtfeest van Vollenhove zijn in volle gang. Zo wordt er ook een heuse talentenshow opgezet! Iedereen die graag zingt of een muziekinstrument speelt is van harte uitgenodigd om een video in te zenden. De vijf beste kandidaten worden uitgekozen. Zij mogen op 24 juni op het podium van het buurtfeest hun talent laten zien voor de jury en het aanwezige publiek. Doe jij mee?

Lees meer >

Winactie: Wat maakt Vollenhove Vollenhove?

4 mei 2023

Het is tijd om te laten zien hoe leuk deze buurt is! Die mooie zonsondergang die je vanuit de L-flat ziet? Of goede bootcamp gehad? Doe mee met onze winactie en stuur jouw creatiefste filmpje, vlog, foto of reel over waarom jij van je buurt houdt. Je maakt dan kans op een professionele fotografie- of filmcursus. Meedoen kan tot en met 19 mei 2023. Zien we jouw inzending snel verschijnen?

Lees meer >

10 en 16 mei: Inloopavonden Vollenhove Advies Team (VAT)

3 mei 2023

Samen met het Vollenhove Advies Team (VAT) maakt de gemeente een plan voor de wijk. We delen graag wat we tot nu toe hebben besproken in het VAT. Ook zijn we benieuwd naar jouw mening. Daarom organiseren we twee inloopavonden in Vollenhove. Wil je meedoen en denken? Kom dan naar de inloopavonden op 10 mei en 16 mei in 't Volle Hof. Je kan tussen 17:00 en 20:00 vrij inlopen.

Lees meer >

Weer een groene aanwinst voor Vollenhove

2 mei 2023

Sinds eind april staan er zeven mooie moestuinbakken in de Pedagogenbuurt in Vollenhove. Zo maken we Vollenhove weer wat groener. De bakken staan in de buurt van de Comeniuslaan en Fröbellaan. Neem je snel een kijkje? Bovendien is Pedagogenbuurt Duurzaam nog opzoek naar bewoners die de moestuinbakken samen willen onderhouden. Help jij mee?

Lees meer >

Ontspannen tijdens het gezondheidscafé in 't Volle Hof

14 april 2023

Elke woensdagmiddag kan je in 't Volle Hof langskomen bij het gezondheidscafé. Woensdag 26 april staat in het teken van ontspanning. Van 14:30 uur tot 16:30 uur kan je langskomen om even lekker te relaxen. De middag is speciaal gericht op moeders, zodat zij een momentje van rust hebben. Maar iedereen is welkom en je kan gewoon binnenlopen. 

Lees meer >

Kom jij 18 april naar de actiedag voor Kinderhulp?

11 april 2023

Volgende week is het zover! Dan organiseert Voor L-kaar een actiedag in de collecteweek van Kinderhulp. Op de actiedag worden kunstwerken van niemand minder dan bewoners van de L-flat geveild. Deze kun je vandaag al bewonderen in portiek 6. De veiling is op 18 april om 15:00 uur bij portiek 6 van de L-flat. Kom jij ook?

Lees meer >

Eindexamens in mei? Kom naar onze studiedagen!

6 april 2023

Het is bijna zover! In mei vinden de eindexamens plaats voor middelbare scholieren. Ben jij al druk aan het leren? In Vollenhove staan we graag voor je klaar tijdens deze spannende periode. Rustig leren of hulp krijgen bij de stof kan tijdens de studiedagen in Huiskamer 't Laantje. Op drie middagen in april en mei kan je hier komen studeren. 

Lees meer >

Save the date: 18 april actiedag Kinderhulp

4 april 2023

Op 18 april organiseert Voor L-kaar voor de 3e keer een actiedag in de collecteweek van Kinderhulp. Op de actiedag worden de zelfgemaakte kunstwerken van bewoners van de L-flat geveild. De opbrengst hiervan gaat naar Kinderhulp. Benieuwd naar de kunstwerken? Je kan ze vanaf 11 april al bewonderen in de portiek 6 van de L-flat. 

Lees meer >

Meld je aan bij het WijkLeerbedrijf Zeist!

30 maart 2023

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging en wil je graag werken in de zorg, welzijn, horeca of schoonmaak? Dan biedt het WijkLeerbedrijf Zeist de mogelijkheid om een niveau 1 opleiding te volgen. Naast de opleiding ga je direct aan het werk door een stage te lopen. Zo kan je jouw talenten ontwikkelen en praktijkervaring opdoen.

Lees meer >

Belastingaangifte doen? Het Wegwijscafé helpt!

28 maart 2023

Heb je nog geen belastingaangifte gedaan en kun je daar hulp bij gebruiken? Denk dan ook eens aan het Wegwijscafé. Zij kunnen je erbij helpen en zitten elke vrijdag van 13:30 uur tot 15:30 voor je klaar in 't Volle Hof. Belastingaangiste doen moet vóór 1 mei, dus kom binnenkort vooral een keer langs.

Lees meer >

Een zonnige eerste werkmiddag in de Heuvelrugtuin

22 maart 2023

Afgelopen zaterdagmiddag 18 maart was de eerste werkmiddag van de nieuwe Heuvelrugtuin aan de Montessorilaan. Een groepje van vijf buurtbewoners met groene vingers heeft de handen uit de mouwen gestoken. Zij maakten de Heuvelrugtuin klaar voor het voorjaar.

Lees meer >

Een feestje op het parkeerdek van de L-flat

21 maart 2023

Zaterdagmiddag 18 maart vond een groots feest plaats op het parkeerdek bij de L-flat. De renovatie van de L-flat is na 2,5 jaar grotendeels klaar en daar moesten we even bij stilstaan. Er was voor ieder wat wils: muziek van Sambaband Oladom, lekkere hapjes, activiteiten voor kinderen en een photobooth.

Lees meer >
Toon meer berichten

Vrijwilligers gezocht: aanleg bijen-en vlinderweide in Vollenhove!

17 maart 2023

Een aantal bewoners wilen één van de grasvelden aan de Comeniuslaan om toveren tot een bijen- en vlinderweide. De weide helpt dieren in Vollenhove om het hele jaar genoeg voedsel en water te vinden. Lijkt het je leuk om hierbij mee te helpen of de weide te onderhouden? Geef je dan snel op!

Lees meer >

Uitnodiging Iftar Ramadan

17 maart 2023

De Ramadan staat weer voor de deur. Deze vastenmaand staat onder andere in het teken van liefdadigheid en verbroedering. Veel mensen die in Vollenhove wonen doen mee aan de Ramadan. Daarom nodigen we je graag uit voor een iftar in 't Volle Hof. Er is plek voor 20 personen, dus geef je snel op. Hopelijk zien we je dan!

Lees meer >

Save the date: 24 juni 2023 Buurtfeest!

16 maart 2023

Het is zo ver: de datum voor het tweede buurtfeest in Vollenhove is bekend. Zet 24 juni 2023 snel in je agenda! Dan maken we er met z'n allen weer een mooi feest van. Ook ben je van harte welkom om te helpen met de organisatie. Hiervoor vindt de tweede bijeenkomst plaats op 22 maart. 

Lees meer >

Vollenhove in de Telegraaf: een positiever imago!

14 maart 2023

Vandaag stond een mooi artikel over Vollenhove in de Telegraaf. De krant benoemt dat het de goede kant op gaat met het imago van Vollenhove. Uit het onderzoek dat we vorig jaar hebben uitgevoerd blijkt namelijk dat maar liefst 38 procent van de inwoners van Vollenhove positiever denkt over de wijk!

Lees meer >

Het Vollenhove Advies Team (VAT) is gestart!

7 maart 2023

Het VAT is gevormd en de eerste bijeenkomst was een feit! Maandag 6 maart gingen de 37 geselecteerde en enthousiaste bewoners met elkaar in gesprek. Onder andere over hoe we nog fijner kunnen wonen, werken, sporten en ontmoeten in Vollenhove. Zo helpen zij Vollenhove Vooruit!

Lees meer >

Mijn wijk en ik: in gesprek met medebewoners

7 maart 2023

Fijn wonen. Dat willen we graag allemaal. Maar wat komt daar allemaal bij kijken? Wat is voor jou gezond en prettig? En hoe doe je dat met zijn allen? Ga hierover in gesprek met medebewoners tijdens drie bijeenkomsten in Huiskamer 't Laantje van Mijn Wijk & Ik. Meld je snel aan!

Lees meer >

VOLfest: een wereld aan muziek in Vollenhove

3 maart 2023

Elke derde vrijdag van de maand is er wereldmuziek in Vollenhove. Met muzikanten van allerlei culturen. De concerten worden georganiseerd door VOLfest. Dit is een initiatief van Stichting Jazz And World Zeist (JAW-Z) in samenwerking met MeanderOmnium en basisschool Wereldkidz Op Dreef.

Lees meer >

In gesprek met Anko Schreuder: oud-wijkagent uit Vollenhove

1 maart 2023

We stellen graag een oude bekende aan jullie voor, namelijk Anko Schreuder. In 1970 begon Anko als wijkagent in Vollenhove. De eerste wijkagent stopte en Anko werd gevraagd om hem te vervangen. Anko woonde al een poosje in Vollenhove en kende de wijk goed. Hij vertelt graag meer over zijn ervaring als wijkagent.

Lees meer >

Een nóg mooier OntmoetingsPlein in de wijk

28 februari 2023

De vrijwilligers van de Groengroep Vollenhove hebben een project voor 't OntmoetingsPlein aangemeld bij Kern met Pit. Dit is een initiatief dat mensen uitdaagt om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Het doel van de Groengroep is om 't OntmoetingsPlein nóg mooier te maken dan het al is. 

Lees meer >

Onzeker op de fiets? Leer fietsen in Vollenhove!

23 februari 2023

Elke woensdagochtend organiseert MeanderOmnium fietslessen in Vollenhove. Voor vrouwen die niet of nog niet goed kunnen fietsen. Een mooi initiatief! Want leren fietsen geeft onder andere vrijheid en zelfvertrouwen. Aan het einde van al je lessen, krijg je een mooi certificaat. Meld je snel aan!

Lees meer >

Voorbereiding Buurtfeest Vollenhove 2023

21 februari 2023

In 2023 organiseren we samen met MeanderOmnium weer een buurtfeest voor wijkbewoners van Vollenhove. Om er net zo'n groot succes van te maken als vorig jaar, hebben we jouw hulp nodig! Meld je aan voor de voorbereidingsbijeenkomst op donderdag 9 maart van 19:30 tot 20:30 uur. 

Lees meer >

Meld je aan voor het Vollenhove Advies Team

19 januari 2023

Help jij Vollenhove Vooruit? Meld je dan nu aan voor het Vollenhove Advies Team via www.vollenhovevooruit.nl/VAT. Samen met andere buurtbewoners mag jij meedenken hoe we van Vollenhove de aankomende jaren een nóg fijnere plek kunnen maken. Want als bewoners zijn jullie de experts!

Lees meer >

Afkoppelen in de Pedagogenbuurt, doe je mee?

18 januari 2023

Wist je dat je in Vollenhove een heleboel mooie duurzame ideeën vindt? In de Pedagogenbuurt is de werkgroep Pedagogenbuurt Duurzaam actief. Op dit moment zijn zij bezig om zo veel mogelijk regenpijpen in de buurt af te koppelen. Doe ook mee met deze actie en koppel je regenpijp af!

Lees meer >

Praat je mee over de toekomst van Vollenhove?

12 januari 2023

De gemeente Zeist heeft jouw advies nodig om een plan te maken voor de buurt. Jij weet namelijk het beste hoe jij wilt wonen, ontmoeten, bewegen en werken in Vollenhove. Lijkt dit jou wat en wil je meedoen? Binnenkort kan je je via dit buurtpunt aanmelden voor het Vollenhove Advies Team. 

Lees meer >

Vanaf 1 februari kost ophalen grofvuil 20 euro

9 januari 2023

Op dit moment haalt de Reinigingsdienst Midden Nederland (RMN) grofvuil vaak aan huis op. De gemeente Zeist wil graag dat inwoners hun grofvuil zelf wegbrengen naar het recyclingstation in Huis ter Heide. Wil je grofvuil toch liever laten ophalen door de RMN? Dan kost dat vanaf 1 februari 20 euro per keer.

Lees meer >

Oliebollenactie van Groengroep Vollenhove

6 januari 2023

Op 28 december stond er vanaf 12:00 uur een gezellige oliebollenkraam in Vollenhove. Hier kon iedereen terecht voor een heerlijke, zelfgemaakte oliebol en warme chocolademelk. De oliebollenkraam werd georganiseerd door Groengroep Vollenhove. Een mooie manier om voor de jaarwisseling nog een praatje te maken met andere bewoners uit de wijk.

Lees meer >

Kookboek 'Smaakvol': voor en door bewoners van de L-flat

22 december 2022

Gisteren was het zo ver: Woongoed Zeist lanceerde gisteren het kookboek 'Smaakvol'! Het boek is tot stand gekomen samen met bewoners van de L-flat. In 2022 kreeg de flat een grote opknapbeurt. Alle 728 woningen zijn verniewd. Om de renovatie de vieren en bewoners te bedanken, krijgen alle bewoners van de L-flat dit bijzondere kookboek cadeau. 

Lees meer >

De actieve rol van buurtbewoners

14 december 2022

De wens om een digitaal buurtpunt te hebben, was er al langer. Buurtbewoners wilden graag één centrale plek waar alle activiteiten in Vollenhove op te vinden zijn. Die wens is nu in vervulling gegaan.

Lees meer >

Digitaal toegankelijk: wat is dat precies?

14 december 2022

Het digitale buurtpunt is best een bijzondere site. Waarom? Omdat de website compleet digitaal toegankelijk is. Dit betekent dat de site ook voor iedereen met een beperking goed te lezen en te begrijpen is. 

Lees meer >

Uitgelicht: de activiteitenkalender

14 december 2022

In Vollenhove worden steeds meer activiteiten georganiseerd waaraan iedereen kan deelnemen. Deze activiteiten dragen bij aan plezier en verbinding in de buurt en zijn dankzij het buurtpunt nu terug te vinden op één centrale plek: de activiteitenkalender.

Lees meer >

Een digitaal buurtpunt voor Vollenhove

14 december 2022

Het is zover: het digitale buurtpunt is klaar en live! Op dinsdag 13 december vond de officiële lancering plaats in wijkcentum ’t Volle Hof. Met een druk op de rode knop, onthulde programmamanager Hans Goorhuis onze nieuwe site www.vollenhovevooruit.nl! Hier vind je activiteiten, nieuws en informatie over de wijk.

Lees meer >

Voedselbosrand Vollenhove

7 december 2022

Zaterdag 19 november was het zo ver! Tegenover basisschool Op Dreef hebben we de bomen en struiken van de Voedselbosrand Vollenhove geplant. Iedereen was welkom om mee te helpen! Oud, jong, groene vingers of juist niet.

Lees meer >

Opening zonnepanelen Weggeefwinkel

28 november 2022

Vollenhove is weer een stukje duurzamer! De Weggeefwinkel heeft namelijk 60 gloednieuwe zonnepanelen op het dak liggen. 

Lees meer >

Zonnepanelen op de Weggeefwinkel

19 oktober 2022

De Weggeefwinkel krijgt Zonnepanelen! Vanaf 25 november om 10:00 uur worden de zonnepanelen officieel gebruikt om via de zon energie op te wekken. 

Lees meer >

Week van de Duurzaamheid: terugblik ''Groendag Groengroep''

19 oktober 2022

Vorige week was de Week van de Duurzaamheid. In de gemeente Zeist werden daarom 37 duurzame activiteiten georganiseerd. Zo ook in Vollenhove op 't OntmoetingsPlein. 

Lees meer >

Een Heuvelrugtuin in Vollenhove

19 oktober 2022

Rondom het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug worden inwoners opgeroepen om hun tuin of stukje wijk om te toveren tot een Heuvelrugtuin. In Vollenhove zijn we ook bezig om een heuvelrugtuin te ontwikkelen.

Lees meer >

Sedumdaken in de Pedagogenbuurt

19 oktober 2022

Via een huis-aan-huis flyeractie probeerde de werkgroep Pedagogenbuurt Duurzaam mensen enthousiast te maken voor ‘groene’ daken. Negen buurtbewoners hebben hierna de handen ineengeslagen.

Lees meer >

Een buurtfeest vol Smaak en Vermaak

27 september 2022

Blik met ons terug op het Smaak & Vermaak-buurtfeest. Ondanks de regenbuien, toch een zeer geslaagde dag!

Lees meer >

Speciaal bezoek uit Marokko

19 september 2022

Belangrijke personen uit onze vriendsschapsstad Berkane in Marokko kwamen langs in Vollenhove. Zij leerden meer over de buurt, 't Volle Hof en de L-flat. 

Lees meer >

Actieve huurders in de L-flat

13 september 2022

De gemeente Zeist is sinds eind 2021 samen met Woongoed Zeist gestart met het project 'Gerichte woningtoewijzing'. We kunnen terugkijken op een succesvol eerste jaar: twaalf actieve huurders kregen een woning in de L-flat.

Lees meer >

Sportcontrainer in park Vollenhove!

14 juni 2022

Op 11 mei plaatsten we de ‘sportcontrainer’ in park Vollenhove. De sportcontrainer staat naast de voetbalkooi. Het is een open zeecontainer, waaraan verschillende sporttoestellen vastzitten.

Lees meer >

Ramadan in de L-flat

14 juni 2022

Veel bewoners uit Vollenhove doen elk jaar mee aan de Ramadan. In de galerij van de L-flat rook het daarom naar de heerlijkste geuren.

Lees meer >

De Luifel van Zeist

14 juni 2022

Vlakbij Vollenhove staat een grote geluidswal van 1,6 kilometer lang: de beroemde 'Luifel van Zeist'. Een geluidswal is een grote muur die veel geluid tegenhoudt. De muur houdt het geluid tegen van de snelweg A28, die aan de andere kant ligt.

Lees meer >

De SoepKar bij koffietijd

14 juni 2022

Tijdens de lockdown door Corona wilden bewoners in Vollenhove graag meer contact hebben met andere wijkbewoners. Hiervoor bedacht Brenda Emmen van MeanderOmnium de SoepKar.

Lees meer >

Bootcamp in Vollenhove

14 juni 2022

Het leven in de L-flat speelt zich nog veel af achter de voordeuren. Daarom organiseerde sportinstructeur en atleet Gennaro Biswane een bootcamp voor bewoners uit zijn buurt. Want sporten brengt positiviteit en verbindt mensen!

Lees meer >

Nieuwe beheerders 't Volle Hof!

14 juni 2022

Willie Bakker-van Tellingen en Abdel Achamrouk zijn de nieuwe beheerders van ’t Volle Hof. Met veel energie en plezier werken zij in het wijkcentrum.

Lees meer >