Nieuws

Kom naar het jaarlijkse tempelfeest met optocht!

26 mei 2023

Vanaf vrijdag 2 juni viert de Sri Thurkai Amman Tempel uit Vollenhove het jaarlijkse tempelfeest: Alangara utsavam. Er is dan 10 dagen lang iedere dag een dienst in de Hindoeïstische tempel. Op 10 juni is het grote feest: een grote optocht van de godin Thurka door Vollenhove. Zorg dat je op zondag 11 juni om 12:00 uur in de buurt van de tempel klaar staat!

Lees meer >
Flyer voor het tempelfeest met meer informatie

Street Captains dagen Vollenhove uit

24 mei 2023

Vollenhove wordt tijdens het buurfeest op 24 juni uitgedaagd door niemand minder dan de Street Captains. Fanatieke jongeren hebben teams van vier gevormd en gaan de strijd aan tegen Ayoub Boukhari en Zakaria Amrani. Zij spelen beide zaalvoetbal op het hoogste niveau. Kom jij de teams aanmoedigen en toejuichen op 24 juni? Wees erbij van 13:30 tot 15:00 uur in het park.

Lees meer >
Poster met de street captains en FC Vollenhove veldje. 24 juni in Park Vollenhove 13:30 - 15:00

Wil jij een kraampje tijdens het buurtfeest?

23 mei 2023

Heb jij mooie kunst, kleding of andere voorwerpen uit jouw cultuur die je graag wilt tonen en verkopen? Of heb je heerlijke lekkernijen die jouw buurtbewoners absoluut moeten proberen? Huur dan een kraampje tijdens het buurtfeest van Vollenhove op 24 juni. Voor buurtbewoners kost een kraam € 5,- en voor organisaties € 20,-. Een inschrijfformulier voor een kraam haal je bij 't Volle Hof. 

Lees meer >
Flyer voor het huren van een kraam op het Smaak & Vermaak buurtfeest. Met foto's van het buurfeest van vorig jaar en praktische informatie waar je een aanvraag kan doen voor het huren van een kraam.

Een duurzame wandeling door Vollenhove

22 mei 2023

Zin in een leuke wandeling door Vollenhove? Samen met de Pedagogenbuurt Duurzaam hebben we een duurzame wandeling gemaakt. Tijdens de wandeling kom je langs allerlei plekken waar buurtbewoners zich actief inzetten om de wijk groener, leuker, mooier en duurzamer te maken. De kaart voor de wandeling ligt in 't Volle Hof. Haal hem snel op een maak een rondje door de wijk. 

Lees meer >
Park Vollenhove naast de Gero flat

Geef je mening over Vollenhove via OmZeist! (niet meer mogelijk)

21 mei 2023

Op woensdag 10 en dinsdag 16 mei waren de twee inloopavonden van het VAT. Tijdens de inloopavonden werden de eerste ideeën voor de wijk gedeeld. Kon je hier niet bij zijn? Niet getreurd! Je kan tot en met vrijdag 26 mei online je mening te geven over Vollenhove via de website van OmZeist. Laat je stem horen en stem op verschillende stellingen over onder andere wonen, werken en groen in Vollenhove.

Lees meer >
Luchtfoto van de omgeving van Vollenhove

Herinnering: 16 mei tweede inloopavond VAT

12 mei 2023

De eerste inloopavond van het VAT op 10 mei was een succes. We hebben mooie gesprekken gehad over de toekomst van de wijk. Kon jij er niet bij zijn? Kom dan naar de tweede inloopavond op dinsdag 16 mei in 't Volle Hof! Bekijk de ideeën die er al zijn en deel jouw mening. Je kan de hele avond tussen 17:00 en 20:00 inlopen. Zien we je dan? Online je mening geven kan ook.

Lees meer >
Bewoners die hun mening en ideeën delen tijdens de eerste inloopavond in 't Volle Hof.

Sta jij in de spotlight tijdens ‘Vollenhove’s Got Talent’?

11 mei 2023

De voorbereidingen voor het buurtfeest van Vollenhove zijn in volle gang. Zo wordt er ook een heuse talentenshow opgezet! Iedereen die graag zingt of een muziekinstrument speelt is van harte uitgenodigd om een video in te zenden. De vijf beste kandidaten worden uitgekozen. Zij mogen op 24 juni op het podium van het buurtfeest hun talent laten zien voor de jury en het aanwezige publiek. Doe jij mee?

Lees meer >

Winactie: Wat maakt Vollenhove Vollenhove?

4 mei 2023

Het is tijd om te laten zien hoe leuk deze buurt is! Die mooie zonsondergang die je vanuit de L-flat ziet? Of goede bootcamp gehad? Doe mee met onze winactie en stuur jouw creatiefste filmpje, vlog, foto of reel over waarom jij van je buurt houdt. Je maakt dan kans op een professionele fotografie- of filmcursus. Meedoen kan tot en met 19 mei 2023. Zien we jouw inzending snel verschijnen?

Lees meer >

10 en 16 mei: Inloopavonden Vollenhove Advies Team (VAT)

3 mei 2023

Samen met het Vollenhove Advies Team (VAT) maakt de gemeente een plan voor de wijk. We delen graag wat we tot nu toe hebben besproken in het VAT. Ook zijn we benieuwd naar jouw mening. Daarom organiseren we twee inloopavonden in Vollenhove. Wil je meedoen en denken? Kom dan naar de inloopavonden op 10 mei en 16 mei in 't Volle Hof. Je kan tussen 17:00 en 20:00 vrij inlopen.

Lees meer >
Toon meer berichten

Weer een groene aanwinst voor Vollenhove

2 mei 2023

Sinds eind april staan er zeven mooie moestuinbakken in de Pedagogenbuurt in Vollenhove. Zo maken we Vollenhove weer wat groener. De bakken staan in de buurt van de Comeniuslaan en Fröbellaan. Neem je snel een kijkje? Bovendien is Pedagogenbuurt Duurzaam nog opzoek naar bewoners die de moestuinbakken samen willen onderhouden. Help jij mee?

Lees meer >

Ontspannen tijdens het gezondheidscafé in 't Volle Hof

14 april 2023

Elke woensdagmiddag kan je in 't Volle Hof langskomen bij het gezondheidscafé. Woensdag 26 april staat in het teken van ontspanning. Van 14:30 uur tot 16:30 uur kan je langskomen om even lekker te relaxen. De middag is speciaal gericht op moeders, zodat zij een momentje van rust hebben. Maar iedereen is welkom en je kan gewoon binnenlopen. 

Lees meer >

Kom jij 18 april naar de actiedag voor Kinderhulp?

11 april 2023

Volgende week is het zover! Dan organiseert Voor L-kaar een actiedag in de collecteweek van Kinderhulp. Op de actiedag worden kunstwerken van niemand minder dan bewoners van de L-flat geveild. Deze kun je vandaag al bewonderen in portiek 6. De veiling is op 18 april om 15:00 uur bij portiek 6 van de L-flat. Kom jij ook?

Lees meer >

Eindexamens in mei? Kom naar onze studiedagen!

6 april 2023

Het is bijna zover! In mei vinden de eindexamens plaats voor middelbare scholieren. Ben jij al druk aan het leren? In Vollenhove staan we graag voor je klaar tijdens deze spannende periode. Rustig leren of hulp krijgen bij de stof kan tijdens de studiedagen in Huiskamer 't Laantje. Op drie middagen in april en mei kan je hier komen studeren. 

Lees meer >

Save the date: 18 april actiedag Kinderhulp

4 april 2023

Op 18 april organiseert Voor L-kaar voor de 3e keer een actiedag in de collecteweek van Kinderhulp. Op de actiedag worden de zelfgemaakte kunstwerken van bewoners van de L-flat geveild. De opbrengst hiervan gaat naar Kinderhulp. Benieuwd naar de kunstwerken? Je kan ze vanaf 11 april al bewonderen in de portiek 6 van de L-flat. 

Lees meer >

Meld je aan bij het WijkLeerbedrijf Zeist!

30 maart 2023

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging en wil je graag werken in de zorg, welzijn, horeca of schoonmaak? Dan biedt het WijkLeerbedrijf Zeist de mogelijkheid om een niveau 1 opleiding te volgen. Naast de opleiding ga je direct aan het werk door een stage te lopen. Zo kan je jouw talenten ontwikkelen en praktijkervaring opdoen.

Lees meer >

Belastingaangifte doen? Het Wegwijscafé helpt!

28 maart 2023

Heb je nog geen belastingaangifte gedaan en kun je daar hulp bij gebruiken? Denk dan ook eens aan het Wegwijscafé. Zij kunnen je erbij helpen en zitten elke vrijdag van 13:30 uur tot 15:30 voor je klaar in 't Volle Hof. Belastingaangiste doen moet vóór 1 mei, dus kom binnenkort vooral een keer langs.

Lees meer >

Een zonnige eerste werkmiddag in de Heuvelrugtuin

22 maart 2023

Afgelopen zaterdagmiddag 18 maart was de eerste werkmiddag van de nieuwe Heuvelrugtuin aan de Montessorilaan. Een groepje van vijf buurtbewoners met groene vingers heeft de handen uit de mouwen gestoken. Zij maakten de Heuvelrugtuin klaar voor het voorjaar.

Lees meer >

Een feestje op het parkeerdek van de L-flat

21 maart 2023

Zaterdagmiddag 18 maart vond een groots feest plaats op het parkeerdek bij de L-flat. De renovatie van de L-flat is na 2,5 jaar grotendeels klaar en daar moesten we even bij stilstaan. Er was voor ieder wat wils: muziek van Sambaband Oladom, lekkere hapjes, activiteiten voor kinderen en een photobooth.

Lees meer >
Toon meer berichten

Uitnodiging Iftar Ramadan

17 maart 2023

De Ramadan staat weer voor de deur. Deze vastenmaand staat onder andere in het teken van liefdadigheid en verbroedering. Veel mensen die in Vollenhove wonen doen mee aan de Ramadan. Daarom nodigen we je graag uit voor een iftar in 't Volle Hof. Er is plek voor 20 personen, dus geef je snel op. Hopelijk zien we je dan!

Lees meer >

Vrijwilligers gezocht: aanleg bijen-en vlinderweide in Vollenhove!

17 maart 2023

Een aantal bewoners wilen één van de grasvelden aan de Comeniuslaan om toveren tot een bijen- en vlinderweide. De weide helpt dieren in Vollenhove om het hele jaar genoeg voedsel en water te vinden. Lijkt het je leuk om hierbij mee te helpen of de weide te onderhouden? Geef je dan snel op!

Lees meer >

Save the date: 24 juni 2023 Buurtfeest!

16 maart 2023

Het is zo ver: de datum voor het tweede buurtfeest in Vollenhove is bekend. Zet 24 juni 2023 snel in je agenda! Dan maken we er met z'n allen weer een mooi feest van. Ook ben je van harte welkom om te helpen met de organisatie. Hiervoor vindt de tweede bijeenkomst plaats op 22 maart. 

Lees meer >

Vollenhove in de Telegraaf: een positiever imago!

14 maart 2023

Vandaag stond een mooi artikel over Vollenhove in de Telegraaf. De krant benoemt dat het de goede kant op gaat met het imago van Vollenhove. Uit het onderzoek dat we vorig jaar hebben uitgevoerd blijkt namelijk dat maar liefst 38 procent van de inwoners van Vollenhove positiever denkt over de wijk!

Lees meer >

Mijn wijk en ik: in gesprek met medebewoners

7 maart 2023

Fijn wonen. Dat willen we graag allemaal. Maar wat komt daar allemaal bij kijken? Wat is voor jou gezond en prettig? En hoe doe je dat met zijn allen? Ga hierover in gesprek met medebewoners tijdens drie bijeenkomsten in Huiskamer 't Laantje van Mijn Wijk & Ik. Meld je snel aan!

Lees meer >

Het Vollenhove Advies Team (VAT) is gestart!

7 maart 2023

Het VAT is gevormd en de eerste bijeenkomst was een feit! Maandag 6 maart gingen de 37 geselecteerde en enthousiaste bewoners met elkaar in gesprek. Onder andere over hoe we nog fijner kunnen wonen, werken, sporten en ontmoeten in Vollenhove. Zo helpen zij Vollenhove Vooruit!

Lees meer >

VOLfest: een wereld aan muziek in Vollenhove

3 maart 2023

Elke derde vrijdag van de maand is er wereldmuziek in Vollenhove. Met muzikanten van allerlei culturen. De concerten worden georganiseerd door VOLfest. Dit is een initiatief van Stichting Jazz And World Zeist (JAW-Z) in samenwerking met MeanderOmnium en basisschool Wereldkidz Op Dreef.

Lees meer >

In gesprek met Anko Schreuder: oud-wijkagent uit Vollenhove

1 maart 2023

We stellen graag een oude bekende aan jullie voor, namelijk Anko Schreuder. In 1970 begon Anko als wijkagent in Vollenhove. De eerste wijkagent stopte en Anko werd gevraagd om hem te vervangen. Anko woonde al een poosje in Vollenhove en kende de wijk goed. Hij vertelt graag meer over zijn ervaring als wijkagent.

Lees meer >

Een nóg mooier OntmoetingsPlein in de wijk

28 februari 2023

De vrijwilligers van de Groengroep Vollenhove hebben een project voor 't OntmoetingsPlein aangemeld bij Kern met Pit. Dit is een initiatief dat mensen uitdaagt om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Het doel van de Groengroep is om 't OntmoetingsPlein nóg mooier te maken dan het al is. 

Lees meer >

Onzeker op de fiets? Leer fietsen in Vollenhove!

23 februari 2023

Elke woensdagochtend organiseert MeanderOmnium fietslessen in Vollenhove. Voor vrouwen die niet of nog niet goed kunnen fietsen. Een mooi initiatief! Want leren fietsen geeft onder andere vrijheid en zelfvertrouwen. Aan het einde van al je lessen, krijg je een mooi certificaat. Meld je snel aan!

Lees meer >

Voorbereiding Buurtfeest Vollenhove 2023

21 februari 2023

In 2023 organiseren we samen met MeanderOmnium weer een buurtfeest voor wijkbewoners van Vollenhove. Om er net zo'n groot succes van te maken als vorig jaar, hebben we jouw hulp nodig! Meld je aan voor de voorbereidingsbijeenkomst op donderdag 9 maart van 19:30 tot 20:30 uur. 

Lees meer >

Meld je aan voor het Vollenhove Advies Team

19 januari 2023

Help jij Vollenhove Vooruit? Meld je dan nu aan voor het Vollenhove Advies Team via www.vollenhovevooruit.nl/VAT. Samen met andere buurtbewoners mag jij meedenken hoe we van Vollenhove de aankomende jaren een nóg fijnere plek kunnen maken. Want als bewoners zijn jullie de experts!

Lees meer >

Afkoppelen in de Pedagogenbuurt, doe je mee?

18 januari 2023

Wist je dat je in Vollenhove een heleboel mooie duurzame ideeën vindt? In de Pedagogenbuurt is de werkgroep Pedagogenbuurt Duurzaam actief. Op dit moment zijn zij bezig om zo veel mogelijk regenpijpen in de buurt af te koppelen. Doe ook mee met deze actie en koppel je regenpijp af!

Lees meer >

Praat je mee over de toekomst van Vollenhove?

12 januari 2023

De gemeente Zeist heeft jouw advies nodig om een plan te maken voor de buurt. Jij weet namelijk het beste hoe jij wilt wonen, ontmoeten, bewegen en werken in Vollenhove. Lijkt dit jou wat en wil je meedoen? Binnenkort kan je je via dit buurtpunt aanmelden voor het Vollenhove Advies Team. 

Lees meer >

Vanaf 1 februari kost ophalen grofvuil 20 euro

9 januari 2023

Op dit moment haalt de Reinigingsdienst Midden Nederland (RMN) grofvuil vaak aan huis op. De gemeente Zeist wil graag dat inwoners hun grofvuil zelf wegbrengen naar het recyclingstation in Huis ter Heide. Wil je grofvuil toch liever laten ophalen door de RMN? Dan kost dat vanaf 1 februari 20 euro per keer.

Lees meer >

Oliebollenactie van Groengroep Vollenhove

6 januari 2023

Op 28 december stond er vanaf 12:00 uur een gezellige oliebollenkraam in Vollenhove. Hier kon iedereen terecht voor een heerlijke, zelfgemaakte oliebol en warme chocolademelk. De oliebollenkraam werd georganiseerd door Groengroep Vollenhove. Een mooie manier om voor de jaarwisseling nog een praatje te maken met andere bewoners uit de wijk.

Lees meer >

Kookboek 'Smaakvol': voor en door bewoners van de L-flat

22 december 2022

Gisteren was het zo ver: Woongoed Zeist lanceerde gisteren het kookboek 'Smaakvol'! Het boek is tot stand gekomen samen met bewoners van de L-flat. In 2022 kreeg de flat een grote opknapbeurt. Alle 728 woningen zijn verniewd. Om de renovatie de vieren en bewoners te bedanken, krijgen alle bewoners van de L-flat dit bijzondere kookboek cadeau. 

Lees meer >

Een digitaal buurtpunt voor Vollenhove

14 december 2022

Het is zover: het digitale buurtpunt is klaar en live! Op dinsdag 13 december vond de officiële lancering plaats in wijkcentum ’t Volle Hof. Met een druk op de rode knop, onthulde programmamanager Hans Goorhuis onze nieuwe site www.vollenhovevooruit.nl! Hier vind je activiteiten, nieuws en informatie over de wijk.

Lees meer >
Toon meer berichten

Uitgelicht: de activiteitenkalender

14 december 2022

In Vollenhove worden steeds meer activiteiten georganiseerd waaraan iedereen kan deelnemen. Deze activiteiten dragen bij aan plezier en verbinding in de buurt en zijn dankzij het buurtpunt nu terug te vinden op één centrale plek: de activiteitenkalender.

Lees meer >

Digitaal toegankelijk: wat is dat precies?

14 december 2022

Het digitale buurtpunt is best een bijzondere site. Waarom? Omdat de website compleet digitaal toegankelijk is. Dit betekent dat de site ook voor iedereen met een beperking goed te lezen en te begrijpen is. 

Lees meer >

De actieve rol van buurtbewoners

14 december 2022

De wens om een digitaal buurtpunt te hebben, was er al langer. Buurtbewoners wilden graag één centrale plek waar alle activiteiten in Vollenhove op te vinden zijn. Die wens is nu in vervulling gegaan.

Lees meer >

Voedselbosrand Vollenhove

7 december 2022

Zaterdag 19 november was het zo ver! Tegenover basisschool Op Dreef hebben we de bomen en struiken van de Voedselbosrand Vollenhove geplant. Iedereen was welkom om mee te helpen! Oud, jong, groene vingers of juist niet.

Lees meer >

Opening zonnepanelen Weggeefwinkel

28 november 2022

Vollenhove is weer een stukje duurzamer! De Weggeefwinkel heeft namelijk 60 gloednieuwe zonnepanelen op het dak liggen. 

Lees meer >

Sedumdaken in de Pedagogenbuurt

19 oktober 2022

Via een huis-aan-huis flyeractie probeerde de werkgroep Pedagogenbuurt Duurzaam mensen enthousiast te maken voor ‘groene’ daken. Negen buurtbewoners hebben hierna de handen ineengeslagen.

Lees meer >

Een Heuvelrugtuin in Vollenhove

19 oktober 2022

Rondom het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug worden inwoners opgeroepen om hun tuin of stukje wijk om te toveren tot een Heuvelrugtuin. In Vollenhove zijn we ook bezig om een heuvelrugtuin te ontwikkelen.

Lees meer >

Week van de Duurzaamheid: terugblik ''Groendag Groengroep''

19 oktober 2022

Vorige week was de Week van de Duurzaamheid. In de gemeente Zeist werden daarom 37 duurzame activiteiten georganiseerd. Zo ook in Vollenhove op 't OntmoetingsPlein. 

Lees meer >

Zonnepanelen op de Weggeefwinkel

19 oktober 2022

De Weggeefwinkel krijgt Zonnepanelen! Vanaf 25 november om 10:00 uur worden de zonnepanelen officieel gebruikt om via de zon energie op te wekken. 

Lees meer >

Een buurtfeest vol Smaak en Vermaak

27 september 2022

Blik met ons terug op het Smaak & Vermaak-buurtfeest. Ondanks de regenbuien, toch een zeer geslaagde dag!

Lees meer >

Speciaal bezoek uit Marokko

19 september 2022

Belangrijke personen uit onze vriendsschapsstad Berkane in Marokko kwamen langs in Vollenhove. Zij leerden meer over de buurt, 't Volle Hof en de L-flat. 

Lees meer >

Actieve huurders in de L-flat

13 september 2022

De gemeente Zeist is sinds eind 2021 samen met Woongoed Zeist gestart met het project 'Gerichte woningtoewijzing'. We kunnen terugkijken op een succesvol eerste jaar: twaalf actieve huurders kregen een woning in de L-flat.

Lees meer >

Sportcontrainer in park Vollenhove!

14 juni 2022

Op 11 mei plaatsten we de ‘sportcontrainer’ in park Vollenhove. De sportcontrainer staat naast de voetbalkooi. Het is een open zeecontainer, waaraan verschillende sporttoestellen vastzitten.

Lees meer >

Nieuwe beheerders 't Volle Hof!

14 juni 2022

Willie Bakker-van Tellingen en Abdel Achamrouk zijn de nieuwe beheerders van ’t Volle Hof. Met veel energie en plezier werken zij in het wijkcentrum.

Lees meer >

Bootcamp in Vollenhove

14 juni 2022

Het leven in de L-flat speelt zich nog veel af achter de voordeuren. Daarom organiseerde sportinstructeur en atleet Gennaro Biswane een bootcamp voor bewoners uit zijn buurt. Want sporten brengt positiviteit en verbindt mensen!

Lees meer >

De SoepKar bij koffietijd

14 juni 2022

Tijdens de lockdown door Corona wilden bewoners in Vollenhove graag meer contact hebben met andere wijkbewoners. Hiervoor bedacht Brenda Emmen van MeanderOmnium de SoepKar.

Lees meer >

De Luifel van Zeist

14 juni 2022

Vlakbij Vollenhove staat een grote geluidswal van 1,6 kilometer lang: de beroemde 'Luifel van Zeist'. Een geluidswal is een grote muur die veel geluid tegenhoudt. De muur houdt het geluid tegen van de snelweg A28, die aan de andere kant ligt.

Lees meer >

Ramadan in de L-flat

14 juni 2022

Veel bewoners uit Vollenhove doen elk jaar mee aan de Ramadan. In de galerij van de L-flat rook het daarom naar de heerlijkste geuren.

Lees meer >