Vrijwilligers gezocht: aanleg bijen-en vlinderweide in Vollenhove!

Draag je steentje bij aan de natuur in Vollenhove

17 maart 2023

Vollenhove wordt steeds rijker aan planten en bloemen. Mede dankzij jullie! Veel bewoners hebben mooie ideeën voor de wijk. Bijvoorbeeld voor de grasvelden op de Comeniuslaan. In 2023 toveren een aantal bewoners één van deze grasvelden om tot een bijen- en vlinderweide.

Goed voor onze biodiversiteit

Het doel van deze bijen- en vlinderweide is om de biodiversiteit in Vollenhove te verbeteren. Biodiversiteit is het aantal verschillende soorten dieren en planten dat in de wijk leeft. Het is belangrijk dat alle dieren in Vollenhove het hele jaar genoeg voedsel en water te vinden. De bijen- en vlinderweide helpt hen een handje.

Hoe doen we dit?

De bewoners planten veel natuurlijke en insectvriendelijke bloemen, struiken en bomen. Hier komen veel bijen, vlinders en andere insecten op af. Zij trekken op hun beurt kikkers, padden, egels en vogels aan. Voor deze dieren leggen we ook verschillende huisjes aan, zoals een insectenhotel en egelhuisjes. Ook wordt de bijen- en vlinderweide een kleurrijke plek. Hier kan je even rustig zitten om te genieten van de bloemen.

Meehelpen?

Wil je meehelpen met de aanleg? Of wil je de bijen- en vlinderweide helpen onderhouden? Laat dit dan weten aan Liesbeth Juta-Kouveld via 06-81592982. Je hulp wordt erg gewaardeerd!