Boek: Het middeleeuwse riddergeslacht van Seijst

Over de oudst bekende inwoner van Zeist

26 juni 2023

De meeste bewoners van Zeist zullen wel eens van de ridder Godfried van Seijst gehoord hebben. Voornamelijk dankzij de Godfried van Seijstlaan in de wijk Kersbergen. Ook staat er een beeld van de ridder Godfried in Vollenhove op de rotonde van de Dreef.

Oudste inwoner van Zeist

Godfried van Seijst is de oudste bekende inwoner van Zeist. Hij wordt een genoemd in een oorkonde uit het jaar 1165, maar verder is er niet zo veel over hem bekend. Honderd jaar later leeft er weer een Godfried van Seijst. Dit zal ongetwijfeld familie zijn van de Godfried uit 1165, maar ook over hem weten we weinig.

Een boek over dit Middeleeuwse figuur

Dat er zo weinig bekend is over deze middeleeuwse ridder, met een naam die verwijst naar de plaats Zeist, prikkelde Arm Stramrood. Arm komt uit Bilthoven en is schrijver. Hij deed onderzoek naar ridder Godfried en zijn nakomelingen. Het onderzoek duurde bijna twee jaar en leverde verrassende uitkomsten op. Dit heeft Stramrood allemaal verwerkt in een boek dat eind dit jaar verschijnt.

Het boek

In oktober 2023 verschijnt het boek ‘Het middeleeuwse nageslacht van Seijst’. Het boek bevat meer dan 250 bladzijden over ridder Godfried en over Zeist in de Middeleeuwen. Het boek met hardcover en vele afbeeldingen kost 20 euro. Heb je interesse in het boek? Stuur dan een e-mail naar ar.stramrood@gmail.com.