De actieve rol van buurtbewoners

Hoe buurtbewoners meedachten bij de ontwikkeling van dit digitale buurtpunt

14 december 2022

De wens om een digitaal buurtpunt te hebben, was er al langer. Buurtbewoners wilden graag één centrale plek waar alle activiteiten in Vollenhove op te vinden zijn. Gecombineerd met het nieuws uit de buurt en meer informatie over Vollenhove Vooruit, is die wens nu in vervulling gegaan.

Testsessies met betrokken bewoners

Vanaf de allereerste gesprekken dachten bewoners actief mee. Ze gaven aan welke informatie ze op de site wilden terugzien en waar de site aan moest voldoen om voor alle buurtbewoners geschikt te zijn. Ze beoordeelden het inhoudsplan en gaven hun mening over het ontwerp.

Toen de techniek van de website het deed, voerden we testsessies uit met betrokken bewoners. Tijdens deze testsessies konden zij hun mening kwijt. Ze beantwoordden vragen als ‘Wat vind je van de fotografie?’, ‘Wat vind je van het taalgebruik’ en ‘Krijg je onder de tabjes te zien wat je verwacht?’. Bas Stroosnijder is een van de bewoners die bij de testsessies was: "Ik vind het fijn en belangrijk om betrokken te zijn in de buurt. Daarom wilde ik graag meedenken met de ontwikkeling van het digitale buurtpunt. Ik heb mijn deelname aan de testsessie als positief ervaren. Er was ruimte om veel feedback te geven. Zelf heb ik tijdens de testsessie vooral de mobiele versie van het buurtpunt beoordeeld en gekeken of de tekst ook op een telefoon goed leesbaar is.”

Met de hulp van de betrokken bewoners hebben we een digitaal buurtpunt kunnen maken voor heel Vollenhove! Namens het projectteam, ontzettend bedankt!