De Zeister Vrijwilligersprijzen

De Weggeefwinkel en vrijwilliger Marischka Verbeek zijn genomineerd

27 november 2023

Binnen de gemeente Zeist zetten veel mensen zich vrijwillig in voor een ander of voor een organisatie. De inzet van deze vrijwilligers is onmisbaar en dat verdient aandacht en waardering! Hiervoor zijn de Zeister Vrijwilligersprijzen in het leven geroepen. Er zijn twee soorten prijzen: een individuele prijs voor een vrijwilliger en groepsprijs voor een organisatie of een initiatief.

Vrijwilligers in Vollenhove

Ook in Vollenhove zijn veel vrijwilligers actief. Zij doen iets terug voor de buurt of hun medemens. Dit is de vakjury van de Zeister Vrijwilligersprijzen niet ontgaan. We zijn dan ook heel blij om te vermelden dat De Weggeefwinkel en vrijwilliger Marischka Verbeek genomineerd zijn voor de Zeister Vrijwilligersprijzen.

Over de genomineerden

Marischka is genomineerd voor de individuele prijs. Als vrijwilliger werkt zij twee dagen per week bij De Weggeefwinkel. Ze helpt voornamelijk bij de kledingafdeling. Dit doet ze graag omdat kleding belangrijk is voor mensen en kleding op deze manier veel wordt hergebruikt. Tijdens haar werk spreekt Marischka veel mensen. Hierdoor hoort ze veel verhalen en voelt het werk heel zinvol. 

De Weggeefwinkel is genomineerd in de categorie ‘Maatschappelijk’. De Weggeefwinkel zorgt ervoor dat veel spullen en kleding een nieuwe bestemming krijgen. Het merendeel van de spullen is gratis mee te nemen. Alle klanten en vrijwilligers komen uit Zeist en De Weggeefwinkel dient daarom ook als mooie ontmoetingsplaats. Met het prijzengeld willen de bestuursleden graag hesjes, truien en jassen met het logo aanschaffen. Zo zijn de medewerkers beter herkenbaar voor klanten.

Stem nu!

Wil jij ook dat Marischka en De Weggeefwinkel winnen binnen hun categorie? Stem dan snel via deze link. Stemmen kan nog tot 3 december 23:45 uur. Op 7 december worden de winnaars bekendgemaakt.

Meer weten?

Meer weten over de Zeister Vrijwilligersprijzen en de genomineerden? Neem dan een kijkje op hun website via deze link. Hier kan je ook alle andere genomineerden vinden.

De Zeister Vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van de Vrijwilligerscentrale Zeist van MeanderOmnium, het Stimuleringsfonds Zorg en Welzijn Zeist en de Van Tellingen-Pul Stichting.

Marischka Verbeek
© Zeister Vrijwilligersprijzen
De Weggeefwinkel
© Zeister Vrijwilligersprijzen