Een nóg mooier OntmoetingsPlein in de wijk

Aan de slag via Kern met Pit

28 februari 2023

De vrijwilligers van de Groengroep Vollenhove hebben een project voor 't OntmoetingsPlein aangemeld bij Kern met Pit. Het doel van het project is om 't OntmoetingsPlein nóg mooier te maken dan het al is. Bewoners uit de wijk zijn van harte welkom om mee te helpen en ideeën te delen. Lees hier meer over het project.

Wat is het plan?

Op het plein staan al vier insectenhotels, een moestuinbak en een compostbak. Ook vangt een regenton het regenwater op en staat er een tafeltennistafel. Met het nieuwe project wordt het plein aangevuld met een nieuwe Jeu de Boules baan met een bankje, een betere afbakening rondom het voetbalveldje en mooie plantenbakken. Ook een wormenhotel, renovatie van het insectenhotel en een extra ontmoetingsbankje staan op de planning. Nieuwe ideeën vanuit de wijk zijn altijd welkom.

Ontspannen en ontmoeten

De groengroep hoopt dat 't OntmoetingsPlein na de aanpak nog verder uitgroeit tot een fijne plek in Vollenhove waar mensen kunnen ontspannen en elkaar ontmoeten. Een plek om elkaar te ontmoeten draagt bij aan een goede sfeer in de wijk en speelt ook een sociale rol.

Kern met Pit

Kern met Pit is een initiatief dat mensen uitdaagt om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Het kan om allerlei ideeën gaan: van het opzetten van een buurtmoestuin tot het organiseren van een dorpstoneelstuk. Als het een buurt maar verbetert. Is het project binnen een jaar klaar? Dan ontvangt het project het predicaat ‘Kern met Pit’ en 1.000 euro. Per provincie wordt ook een trofeewinnaar benoemd. De twaalf trofeewinnaars dingen mee naar de “Gouden Pit” ter waarde van 3.000 euro.