Een zonnige eerste werkmiddag in de Heuvelrugtuin

Tevreden terugblikken op de dag

22 maart 2023

Afgelopen zaterdagmiddag 18 maart was de eerste werkmiddag van de nieuwe Heuvelrugtuin aan de Montessorilaan. Een groepje van vijf buurtbewoners heeft de handen uit de mouwen gestoken. Met hun groene vingers maakten zij de Heuvelrugtuin klaar voor het voorjaar.

Uitleg over de tuin

In de Heuvelrugtuin hebben de bewoners vier bordjes met uitleg geplaatst. Op deze bordjes kunnen bezoekers en voorbijgangers lezen wat een Heuvelrugtuin precies is. Maar ook waarom het belangrijk is om te kiezen voor inheemse planten en waarom het goed is om takken en bladeren in de tuin te laten liggen. In de Heuvelrugtuin ligt ook een afgekoppelde regenpijp. Ook hier staat een bordje bij met uitleg. Bezoekers leren hierdoor de gedachte achter het idee van afkoppelen: schoon water en rioolwater gescheiden houden. Zo hoeven we uiteindelijk minder water te zuiveren.

Onkruid en compost

Sinds de opening van de Heuvelrugtuin in oktober 2022 was ook al aardig wat onkruid gegroeid. Dit hebben de bewoners weer weggehaald. Ook hebben zij de struiken bijgeknipt en verse compost verspreid tussen de planten. De compost hebben de bewoners gekregen van de gemeente. Zo zorgen we voor een voedzame bodem. Na twee uurtjes werken in het lentezonnetje stond de Heuvelrugtuin er weer prachtig bij. We kunnen niet wachten om te zien hoe de tuin er over een maand bij ligt! 

Nieuwe moestuinbakken

Ook hebben buurtbewoners zaterdag de eerste moestuinbak aan Frobellaan 48 in elkaar gezet. Uiteindelijk komen hier vier nieuwe moestuinbakken. De andere drie bakken maken en plaatsen zij de aankomende weken. De oude moestuinbak die eerst aan Frobellaan 48 stond, is verplaatst naar de bosrand tegenover Comeniuslaan 61.

Aanleg van de moestuinbank aan Frobellaan 48
Uitlegbordje in de Heuvelrugtuin