De Gouden Weken op basisschool Op Dreef

23 september 2024

Basisschool Op Dreef heeft de afgelopen weken meegedaan aan het programma de ‘Gouden Weken’. Tijdens dit programma werken de leerlingen samen aan het opbouwen van een veilige en positieve sfeer in de klas. Het doel is om een sterk gevoel van vertrouwen en een groepsgevoel op te bouwen, zodat alle kinderen zich prettig voelen in de klas.

Programma De Gouden Weken

We spraken met schoolleider Roosma over de Gouden Weken. Zij legt uit: "Het doel is om een veilige en positieve sfeer te vormen waarin leerlingen zich prettig en fijn voelen." Ze vertelt dat deze weken belangrijk zijn voor het respect en vertrouwen tussen de kinderen. 

De leraar speelt hierbij een belangrijke rol. Hij of zij zorgt ervoor dat alle leerlingen mee kunnen doen en zich gehoord voelen. Dit doen we door kringgesprekken, samenwerkingsopdrachten en leuke spelletjes. Zo leren de kinderen op een leuke manier hoe ze goed met elkaar omgaan, problemen oplossen en samenwerken. "We werken aan wederzijds vertrouwen, respect en het opbouwen van relaties, zodat er een stevige basis ligt voor de rest van het schooljaar," aldus Roosma. 

Afsluiter Gouden Vrijdag

Afgelopen vrijdag was het hoogtepunt van de Gouden Weken: de feestelijke afsluiting met de ‘Gouden Vrijdag’. Leerlingen konden dansworkshops volgen, meedoen aan sportieve activiteiten zoals een stormbaan en spelletjes in het park, georganiseerd door Club Zeist. De dag eindigde met een presentatie voor de ouders. Als afsluiter kregen alle leerlingen een ijsje, aangeboden door Vollenhove Vooruit.

Leerlingen zullen nu met een fijne sfeer in de klas de rest van het schooljaar in gaan. Dit zorgt ervoor dat ze beter presteren, minder snel in conflict raken en een betere groepsband ervaren.