Van alles te doen in het groen

Van alles te beleven

7 september 2023

Wat was er woensdag 6 september veel te doen voor de kids in Vollenhove! Op deze zonnige warme dag kwamen tientallen kinderen (en ouders) af op het Groen Doet Goed Festival, waar van alles te beleven was.

Officiƫle opening watertappunt

De dag werd afgetrapt met de officiële opening van het watertappunt. Toen Yassin vier jaar geleden op basisschool Op Dreef zat vond hij het tijd voor een watertappunt. Inmiddels is hij van de basisschool af, maar mocht hij alsnog het nieuwe watertappunt in het park openen! Samen met wethouders Angele Welting en Laura Hoogstraten gaf hij ook het startsein voor het Groen Doet Goed Festival in en rondom het park.

Het watertappunt vind je bij het voetbalveld in het park en is mede mogelijk gemaakt door de Rotary Club Op Seyst en Sportief Zeist.

Allerlei activiteiten

Tijdens Groen Doet Goed konden de kinderen meedoen aan allerlei verschillende activiteiten in het park, op het schoolplein van Op Dreef en op ’t Ontmoetingsplein. Ze konden bijvoorbeeld prachtige bloempotten schilderen, heerlijke natuurthee of groene pannenkoeken maken, geblinddoekt een parcours volgen of een modderschilderij maken. Zo waren er nog heel veel meer leuke dingen om te doen.

Hulp van brugklassers

Tijdens de dag hielpen zo’n 15 brugklassers van het Jordan Montessori Lyceum Utrecht mee om het festival tot een succes te laten worden.

Het was een geslaagde warme dag, waarop het watertappunt maar al te goed van pas kwam!