Groen Doet Goed festival

Natuur, plezier en avontuur

1 oktober 2024

Het Groen Doet Goed kinderfestival zou plaatsvinden op 11 september. Vanwege het slechte weer is het festival toen afgelast. De organisatie heeft een nieuwe datum gevonden voor het festival: woensdag 9 oktober.

Woensdagmiddag 9 oktober staat in het teken van natuur, plezier en avontuur tijdens het tweede Groen Doet Goed festival in Vollenhove. Van 14:00 tot 17:00 uur zijn alle kinderen van 4 tot 12 jaar van harte welkom in Bospark Vollenhove voor een middag vol spannende buitenactiviteiten. Tijdens het festival kunnen kinderen op spelende wijze genieten van de natuur.

Leerzame activiteiten

Het programma zit boordevol leuke en leerzame activiteiten. Kinderen kunnen bijvoorbeeld deelnemen aan 'trap je sapje', waar ze hun eigen smoothie kunnen maken door op een speciale fiets te trappen. Daarnaast is er een uitdagend bospad uitgezet, waarbij de kinderen hun balans en behendigheid kunnen testen.

Creatieve kinderen kunnen aan de slag met het maken van hun eigen kruiden-papier. Voor de kleine onderzoekers is er een wilde bijen expeditie georganiseerd. Onder begeleiding gaan de kinderen op zoek naar deze bijzondere insecten en leren ze over hun rol in de natuur.

Ook voor ouders

Ook ouders zijn van harte uitgenodigd om mee te doen. Samen genieten van de buitenlucht en de verschillende activiteiten maakt dit evenement tot een perfecte gezinsmiddag.

Ontdekken en verkennen

In contact komen met de natuur prikkelt alle zintuigen en nodigt kinderen uit om te ontdekken. Dit kan al vanaf jonge leeftijd. Bij Groen Doet Goed ervaren kinderen de natuur met hun hoofd, hart en handen. Ze leren spelenderwijs over biodiversiteit en duurzaamheid, en begrijpen waarom het belangrijk is om goed voor onze natuur te zorgen.