Weer een groene aanwinst voor Vollenhove

Nieuwe moestuinbakken in de Pedagogenbuurt

2 mei 2023

Sinds april 2022 staan er in Vollenhove in de Pedagogenbuurt drie mooie moestuinbakken. De moestuinbakken bleken een groot succes en daarom heeft Pedagogenbuurt Duurzaam eind 2022 besloten om nog meer bakken te plaatsen. De bakken zijn afgelopen maand geplaatst. 

Groene vingers

Met de nieuwe bakken erbij, staan er nu zeven moestuinbakken in de Pedagogenbuurt: vier grotere en drie kleine bakken. Via de moestuinbakken willen we de stukken grond van de gemeente verder beplanten met inheemse bloemen en planten. Ook komt er nog een insectenhotel en mogelijk een kastje waarmee we geoogste producten kunnen delen met de buurt. Via de moestuinbakken hopen we dat bewoners samen gaan tuinieren en meer in contact komen met elkaar.

Benieuwd?

Ben je benieuwd naar de moestuinbakken en of er al wat groeit? Neem dan vooral een kijkje. Ze staan op de volgende locaties in de Pedagogenbuurt:

  • Comeniuslaan ter hoogte van nummer 61
  • Doorsteek Comeniuslaan nummers 35/37
  • Fröbellaan 24
  • Fröbellaan 48

We zoeken nog bewoners die willen helpen met het onderhouden van de moestuinbakken aan de Fröbellaan. Lijkt dit je leuk? Stuur dan snel een mailtje naar info@pedagogenbuurtduurzaam.nl 

Meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheid om een moestuinbak te plaatsen op een stuk gemeentegrond bij jouw huis in de buurt? Of wil je meer informatie? Neem dan neem een kijkje op de website van Pedagogenbuurt Duurzaam of stel je vraag via info@pedagogenbuurtduurzaam.nl  

Moestuinbakken naast Fröbellaan 48
Moestuinbak bij doorsteek Comeniuslaan 35/37