Het VAT presenteert advies voor de buurt

Een fijne buurt, met ruimte voor groen, ontmoeten, sport en spel

27 juni 2023

Een groep enthousiaste bewoners heeft de afgelopen tijd samen bedacht hoe we van Vollenhove een nóg fijnere buurt kunnen maken. Om te wonen, werken en leven. Op 27 juni presenteerde het Vollenhove Advies Team (VAT) haar advies aan de gemeente Zeist.

Het advies in het kort

Vollenhove is volgens het VAT een buurt om trots op te zijn. Mede doordat er veel groen is en een grote diversiteit aan bewoners. Maar er zijn ook kansen voor verbetering. Bijvoorbeeld meer mogelijkheden voor ontmoeting en ontspanning. Het VAT ziet graag een nieuw buurtcentrum. Ook kan het huidige park een nóg groener hart van de wijk worden met meer mogelijkheden om te spelen, sporten en ontmoeten.

Trots

Wethouder Laura Hoogstraten was blij met het buurtadvies: ‘Het was voor ons de eerste keer dat wij in deze vorm met bewoners samenwerken en ik ben trots op het resultaat. Er zijn in vijf avonden veel kansen besproken en er is ook stevig gediscussieerd, maar nu ligt er een afgewogen advies met duidelijke uitgangspunten en wensen. Het is mooi te zien hoe betrokken bewoners zijn bij hun buurt en zich ook willen inzetten om Vollenhove nóg leefbaarder en aantrekkelijker te maken.’

Benieuwd geworden naar het advies van het VAT? Lees hier meer.