Stem op 't Ontmoetingsplein

En kom langs voor een oliebol op 20 december

19 december 2023

Vorig jaar hebben de vrijwilligers van Groengroep Vollenhove ’t Ontmoetingsplein als project aangemeld bij Kern met Pit. Het doel van het project was om 't Ontmoetingsplein op te knappen en nóg mooier te maken dan het al is. En dat is gelukt!

Hard gewerkt

Het afgelopen jaar hebben meer dan 20 vrijwilligers gewerkt aan het plein. Samen hebben zij het omgetoverd tot een mooie ontmoetingsplek. Er zijn bomen geplant in oude olievaten, tegels geschilderd met kinderen, planten geplant en egelhuisjes gebouwd. Ook hebben ze het voetbalveldje opgeknapt en zelfs een jeu de boulesbaan aangelegd.

Oliebollen en gezelligheid

Ook was het natuurlijk heel gezellig. Als afsluiting bakt de Groengroep daarom op 20 december tussen 12:00 en 15:00 oliebollen op ’t Ontmoetingsplein. Dit om het succes van dit project samen te vieren en het jaar af te sluiten. Iedereen is welkom, dus kom vooral langs voor een oliebol en een gezellig praatje.

Kern met Pit-dag

De Groengroep heeft een jaar de tijd gehad om dit mooie project uit te voeren. En ze kunnen in de prijzen vallen! Op 20 januari 2024 is de Kern met Pit-dag. Dit is een bijeenkomst die in álle provincies tegelijkertijd plaatsvindt. Op deze feestelijke bijeenkomst deelt de Groengroep wat zij allemaal gedaan hebben en of het project geslaagd is. Als dit zo is, ontvangen zij 1000 euro die zij mogen besteden aan ’t Ontmoetingsplein.

De Gouden Pit

Alle deelnemers van Kern met Pit maken ook kans op de enige echte hoofdprijs: de titel Gouden Pit en 3000 euro. Per provincie wordt een trofeewinnaar benoemd. Vanaf 20 december kan je stemmen op je favoriete Kern met Pit project. Deze stemmen tellen voor 50% mee in de beoordeling. Dus stem op ’t Ontmoetingsplein op de website van Kern met Pit. Stemmen kan tot 15 januari.