Kookboek 'Smaakvol': voor en door bewoners van de L-flat

Met 35 gerechten van over de hele wereld

22 december 2022

Gisteren was het zo ver: Woongoed Zeist lanceerde het kookboek 'Smaakvol'! Het is een bijzonder kookboek omdat het samen met bewoners van de L-flat tot stand is gekomen. Wethouder Laura Hoogstraten nam gisteren het eerste exemplaar in ontvangst.

Renovatie L-flat

De L-flat is de grootste galerijflat van Nederland. De flat is in de jaren ’60 gebouwd. In 2012 kreeg hij al een frisse en moderne uitstraling door de renovatie van de buitenkant. In 2020 was het tijd voor een grotere opknapbeurt. Alle 728 woningen zijn vernieuwd en de flat is een stuk duurzamer geworden. Om de renovatie te vieren en bewoners te bedanken, krijgen alle bewoners van de flat dit kookboek cadeau. 

Voor en door bewoners

Etiënne Elmzoon van Woongoed Zeist bedacht het idee voor het kookboek. Voordat de L-flat werd verbouwd, is hij bij alle bewoners langs geweest om de verbouwing te bespreken. Tijdens de gesprekken kwam de cultuur en het eten van bewoners ter sprake. Zo onstond het idee om samen met bewoners een kookboek te maken. Maar liefst 29 bewoners en 6 professionals uit de wijk namen de tijd en moeite om hun verhaal en favoriete recept te delen. In het kookboek staan daardoor gerechten van over de hele wereld: van Bulgaarse stoofpot tot Jeminitische cake! Via dit kookboek leren de bewoners elkaar en elkaars culturen daardoor weer wat beter kennen. Want eten verbindt!

Portretten van bewoners

Slotstad RTV bezocht deze week een aantal bewoners die hebben meegeholpen aan het kookboek. Gerrit, Martijn en Chantal vertellen meer over hun gerecht en geven een kijkje bij hun thuis in de L-flat. 

Foto: Woongoed Zeist