Onzeker op de fiets? Leer fietsen in Vollenhove!

Fietslessen voor vrouwen door MeanderOmnium

23 februari 2023

In Nederland leer je als kind fietsen, maar in heel veel andere landen is dat niet zo vanzelfsprekend. Daarom geeft welzijnsorganisatie MeanderOmnium wekelijks fietslessen aan vrouwen die niet of niet goed kunnen fietsen. Een mooi initiatief! Want leren fietsen geeft onder andere vrijheid en zelfvertrouwen.

Vertrouwder worden op de fiets

Elke woensdagochtend van 09:00 tot 10:30 uur wordt er in Vollenhove een fietsles voor vrouwen gegeven. Voor iedereen die graag wil leren fietsen, of wat vertrouwder wil worden op de fiets. ‘’We geven deze fietslessen al meer dan 10 jaar en merken dat het de vrouwen echt helpt. Ze krijgen door het fietsen vertrouwen, worden onafhankelijker en ze ontmoeten via de groep andere mensen uit Zeist”, aldus Souad Belouchi, organisator vanuit MeanderOmnium.

We verzamelen om 09:00 uur bij ’t Volle Hof. De eerste lessen worden op een rustig plekje in Vollenhove gegeven. Wanneer je het wat beter kunt, gaan we samen op de fiets het centrum van Zeist in. Aan het einde van al je lessen, krijg je een mooi certificaat! Wil je meedoen? Aanmelden kan via Souad Belouchi via 06-15529228 of s.belouchi@meanderomnium.nl.

Vrijwilligsters gezocht!

“We zoeken altijd nieuwe vrijwilligers die ons kunnen helpen bij de lessen. Ook voor het samen stukjes fietsen, met de meer ervaren fietsers om in het echte verkeer te oefenen”, legt Souad uit. Wil je graag helpen als vrijwilliger? Neem dan ook contact op met Souad Belouchi of klik hier voor meer informatie.

Voor meer informatie over de fietslessen kan je een kijkje nemen op de website van MeanderOmnium.

 

 

'Ik durfde eerst niet, maar nu ben ik trots op mezelf. Ik ga helemaal naar Utrecht met de fiets. Fietsen is goedkoop, praktisch, snel en sportief'

Bewoonster uit Vollenhove