'Omlaag die Meter'-starterspakket

Gratis energiebesparende maatregelen

26 september 2023

De zomer is voorbij en de temperaturen dalen. Om huurders te helpen richting de winter verzorgen twee Zeister woningcorporaties ‘Omlaag die Meter’-starterspaketten. Huur jij je woning van Woongoed Zeist of RK Zeist? Dan kan je in oktober en november gratis energiebesparende materialen ophalen bij je verhuurder. Let op: het materiaal is nog op te halen tot 12 november.

Een betaalbare energierekening

Het is en blijft belangrijk om energie te besparen. In de winter kan dit al met kleine maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan tochtstrippen, radiatorfolie of een brievenbusborstel. Als huurder zijn deze voor jou gratis beschikbaar. Goed voor het milieu én zo blijft je energierekening betaalbaar. Je bespaart hiermee al snel minimaal 15% op je energierekening.

Gratis materialen ophalen

Wil jij deze gratis materialen ophalen om je huis klaar te maken voor de winter? Dat kan! Huurders van Woongoed Zeist kunnen het starterspakket op woensdagmiddag tussen 13:00 en 16:00 uur en vrijdagochtend tussen 09:00 en 12:00 uur ophalen bij het kantoor aan Steniaweg 44. 

Je kan de materialen ook ophalen tijdens de spreekuren van de wijkbeheerders in Vollenhove:

  • Geroflat: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 09:30 en 10:30 uur.
  • Montessoriflat: dagelijks tussen 08:30 en 09:30 uur.
  • L-flat: dagelijks tussen 08:30 en 10:00 uur.

Hulp nodig?

Ook staan er energieklussers voor je klaar. Bijvoorbeeld voor als je het moeilijk vindt om zelf tochtstrippen, radiatorfolie of een brievenbusborstel te plaatsen. Energieklussers van Mijn Groene Huis helpen je hierbij. Wil jij hulp van een energieklusser? Neem dan contact op met je verhuurder of vul het aanvraagformulier in.

Het ‘Omlaag die Meter’-starterspakket is een initiatief van de gemeente Zeist, Mijn Groene Huis, RK Zeist en Woongoed Zeist.

'Omlaag die Meter'-starterspakket