Ontwerp van Gezonde Buurt is klaar

En de nieuwe naam van het park is bekend

4 juli 2024

Op het buurtfeest lieten we het ontwerp voor de vernieuwde buurtplek in Vollenhove zien aan de buurt én is de nieuwe naam van het park bekend gemaakt: Bospark Vollenhove. De naam is bedacht door buurtbewoner Berna Stegenga. Zij is hiermee winnaar van de eerder uitgeschreven naamwedstrijd.

Ruimte voor ontmoeting, spelen, sporten en natuurbeleving.

Veel buurtbewoners en kinderen hebben meegedacht over het ontwerp met meer ruimte voor ontmoeting, spelen, sporten en natuurbeleving. Er is goed geluisterd naar de wensen van de buurt. Er komen verschillende nieuwe speeltoestellen bij. Zo komt er een klimboom. Ook komen er schommels om samen te schommelen. Voor de jonge kinderen komt er een speeltoren met glijbaan en stappalen. Ook komt er voor hen een tipi en toestellen om mee te draaien.

Bekijk de kaart hieronder

Het bestaande stuk met tegels (links op de kaart) wordt een basketbalveld, zodat de voetbalkooi altijd vrij is om voetbal te spelen. Langs het pad (rechts op de kaart) komt bloeiend kruidenrijk grasland en een beweegroute. We maken de plek af met toegankelijke zitplekken.

Meer informatie

Wil je meer informatie over het ontwerp? Of heb je een andere vraag over Gezonde Buurt Vollenhove? Dan kan je contact opnemen met Charlotte Passier via c.passier@zeist.nl. Bekijk de website van Gezonde Buurten voor meer informatie over het project.