Opening van de voedselbosrand op 3 juni

Kom jij dit stukje groen ontdekken?

1 juni 2023

Wijkbewoners en leerlingen van Op Dreef hebben hard gewerkt aan de voedselbosrand naast de basisschool. Vorig jaar is er een speciaal pad van boomschors aangelegd. Ook zijn er toen verschillende bomen geplant. Onder andere appel- peren- en notenbomen, maar ook druiven, bessen en rabarber.

Dit jaar zijn er zijn er extra struiken en andere planten gezaaid rondom de bomen. In deze periode zijn bewoners ook druk met het besproeien van de planten. Genoeg water geven is in dit begin erg belangrijk. Zeker in een periode zonder regen.

Officiƫle opening

Op zaterdag 3 juni om 11:00 uur wordt het voedselbos officieel geopend door de wethouder. Ook krijg je dan meer informatie over het voedselbos. Hoe lang duurt het bijvoorbeeld voordat we de vruchten van dit bos kunnen plukken? En waarom is water geven zo belangrijk?

De komende jaren zal er nog veel aandacht en zorg nodig zijn voor de voedselbosrand. Gelukkig zijn er vrijwilligers uit de wijk die hier graag aan meehelpen. Lijkt jou dit ook wat? Kom dan naar de opening. Hier kun je kennismaken met de vrijwilligers die meehelpen aan het voedselbos.

Eerste voedselbos in Zeist

De voedselbosrand is een van de eerste locaties in Zeist waar op gemeentegrond een voedselbos is aangelegd. Het bos is mede mogelijk gemaakt door de sponsoren; de Rotary Club Zeist, Provincie Utrecht en Samen Duurzaam Zeist.