Opfrisser voor omgeving L-flat en Geroflat

1 juli 2024

Heb je het ook gezien? Hoe schoon het er allemaal weer uitziet, rond de L-flat en Geroflat? Op 1 juli was er een grote opfrisbeurt rond de flats. Zo’n 40 medewerkers van gemeente, RMN, O-team, Biga en Woongroen, met hulp van enkele vrijwilligers, maakten de openbare ruimte schoon, verwijderden onkruid, fietswrakken en achtergelaten afval. Ook maken ze rioolputten schoon en inspecteerden ze het riool. Bovendien kregen de centrale ruimtes van de flats een schoonmaakbeurt.

Wethouder Laura Hoogstraten

Wijkwethouder Laura Hoogstraten kwam een kijkje nemen: “Opruimen en schoonmaken maakt de buurt veiliger en gezonder. Daarom ben ik zo blij met alle mensen die met hun expertise de buurt grondig hebben schoongemaakt. Laten we met z’n allen zorgen dat het nog lang schoon blijft!”

Zeist is slim met afval

Om schone buurten een duwtje in de rug te geven, start de gemeente in heel de gemeente een campagne met de naam ‘Zeist is slim met afval’. Daarin zet de gemeente onder meer mensen in het zonnetje die zich inzetten om hun buurt schoon te houden. En worden anderen uitgenodigd mee te doen. Posters van deze campagne hangen in de flats. Wethouder Wouter Catsburg over de campagne: “Met een klein beetje extra aandacht en inspanning van ons allemaal, maken we Zeist, Austerlitz, Den Dolder, Huis ter Heide en Bosch en Duin zo nóg mooier.”

De campagne is ook gericht op het scheiden van afval. Lees meer op de campagnesite www.schoonzeist.nl.