Toekomstwensen kinderen in beeld tijdens buurtfeest

18 juni 2024

Op 29 juni is het feest in het park Vollenhove! Zoals ieder jaar zijn er weer volop workshops, sportactiviteiten zoals een voetbaltoernooi, kraampjes met lekker eten en muziek en dans acts tijdens het buurtfeest. Daarnaast worden de resultaten van twee projecten gepresenteerd.  

Nieuw ontwerp park Vollenhove

Bewoners dachten de laatste maanden mee over een nieuw ontwerp voor park Vollenhove. Tijdens het buurtfeest is de presentatie van dit nieuwe ontwerp. Ook wordt de nieuwe naam van het park en de winnaar van de naamwedstrijd bekend gemaakt door kinderburgermeester Yehailey Adawde.

Onderzoek naar wensen van kinderen

Daarnaast hebben kinderen hun ideeën over de wijk gedeeld in een onderzoek van Hogeschool Utrecht. Voor het onderzoek onder kinderen tussen 3 en 13 jaar bezochten onderzoekers van het lectoraat Jeugd van Hogeschool Utrecht basisschool De Wegwijzer in Vollenhove. Ook leerlingen van basisschool Op Dreef werden betrokken. De deelnemende kinderen gaven met tekeningen, collages en kaarten hun visie op veranderingen in hun wijk. In totaal zijn 27 gesprekken met kinderen geanalyseerd. Daarnaast konden zij een reactie op foto’s geven. De resultaten van het onderzoek worden aangeboden aan de wethouder en de kinderburgemeester. ook worden ze op een creatieve manier gepresenteerd: in de vorm van een tentoonstelling.  

Buurtfeest Vollenhove

Om 14:00 uur krijgt wethouder Laura Hoogstraten de onderzoeksresultaten, tekeningen en collages overhandigd. Daarna zal ze de tentoonstelling samen met de kinderen feestelijk openen. Ook geeft Thomas Noten namens de provincie Utrecht een korte toelichting over het onderzoek.