Toffe activiteiten na schooltijd

Via het landelijke project Rijke Schooldag

4 maart 2024

Iedereen kind heeft eigen talenten. Maar hoe weet je waar je goed in bent? Of wat je leuk vindt? Het project Rijke Schooldag helpt kinderen om hun talenten te ontdekken en hun kansen te vergroten. 

Basisscholen in Vollenhove

Ook in Vollenhove gaat project Rijke Schooldag van start. Samen met de basisscholen Op Dreef en De Wegwijzer wordt het aanbod van leuke en uitdagende activiteiten na schooltijd flink uitgebreid. In Vollenhove start de kick-off van Op Dreef op 7 maart. De Wegwijzer volgt in augustus. Alle activiteiten waaraan kinderen kunnen meedoen zijn gratis. 

Muziek, sport of natuur

Rijke Schooldag is een project van de Gelijke Kansen Alliantie van het ministerie van Onderwijs. Via ‘Club Zeist’ proberen zij kinderen enthousiast te maken voor de activiteiten. Kinderen kunnen bijvoorbeeld kennismaken met muziek, theater of sport. Ook kunnen zij meer leren over natuur, koken en techniek. “Wij willen dat alle kinderen in Zeist gelijke kansen krijgen om zich te ontwikkelen en hun talenten te ontdekken. Niet alleen op school, maar ook in hun vrije tijd. Daarbij kijken we kijken goed naar wat ze nodig hebben. Dat kan dus ook hulp bij huiswerk zijn, typeles, zwemles of omgaan met sociale media”, vertelt Francien Schipper-Modderman, projectleider van Rijke Schooldag Zeist.

Samenwerken

Rijke Schooldag en de twee scholen doen dit niet alleen. Verschillende organisaties helpen hen hierbij, zoals MeanderOmnium, Kunstenhuis Idea en Sportief Zeist. Volgens hen is dit project een mooie manier voor kinderen om makkelijk kennis te maken met verschillende naschoolse activiteiten. Joska van Sportief Zeist vertelt waarom: “Naar een sportvereniging gaan is vaak een stap te ver door kosten of reisafstand. Nu we dit op school aanbieden kunnen alle kinderen meedoen”.