Tree Fest op 18 november

Kom bomen planten en boomjuwelen maken

26 oktober 2023

Op zaterdag 18 november vieren we het Tree Fest in ’t Volle Bos. We gaan bomen planten en je kunt proeven van typische voedselbosgerechten. Het feest duurt van 11.00 tot 15.00 uur. Iedereen is welkom, en je mag ook meehelpen met planten!

Crowdfundactie

De voedselboswachters van 't Volle Bos werken samen met The Pollinators om geld in te zamelen voor plantgoed en materiaal. "Veel mensen hebben al gedoneerd, we zitten al boven de € 1000,-", zegt voedselboswachter Miranda. Het streefbedrag is nog niet gehaald. Wil je 't Volle Bos helpen? Doneren kan via deze link.

40 bomen

Tijdens Tree Fest worden er 40 bomen geplant. "In de zomer is het hier eigenlijk te heet doordat de zon er vol op staat. Sommige planten kunnen daar niet goed tegen. Er is meer schaduw nodig. Daarom planten we meer bomen”, aldus Miranda. Voedselboswachter Julian vult aan: “De bomen die we planten zijn Berken en Essen, dat zijn ‘pioniers’. Deze bomen fixeren stikstof en groeien heel snel. Ieder jaar in september gaan we de bomen snoeien. De takken leggen we dan op de grond. Dat helpt schimmels op gang en die schimmels voeden weer de rest van de planten.”

Fruitbomen

De 40 bomen zullen niet allemaal blijven staan. Julian: “Gaandeweg halen we de bomen weer weg en vervangen we ze door fruitbomen. Er komen dus steeds minder pioniers en steeds meer bomen om van te eten."

Tree Fest

“Iedereen is welkom om een kijkje te nemen en met elkaar te delen wat ze van ’t Volle Bos vinden. Of welke andere activiteiten ze er graag zouden willen zien.” Er is ook een kleine vuurkorf waar je broodjes boven kunt bakken en er is een lunch te koop. Als creatieve activiteit kunnen mensen boomjuwelen maken door kastanjes te schilderen. “Ik heb bijna 100 kastanjes om te beschilderen”, zegt Miranda.