Wereldmuziek in Vollenhove

Kom naar VOLfest op 27 augustus

20 juli 2023

Op zondag 27 augustus kan Vollenhove genieten van prachtige wereldmuziek. Kom ook langs tijdens het wereldmuziekfestival VOLfest. Dit gratis festival vindt plaats op 't Ontmoetingsplein, naast de Weggeefwinkel.

Eten en drinken

Vanaf 15:00 kan men kosteloos luisteren naar muziek uit Cuba, India en Sudan. Tussen de optredens door is wat te eten en drinken. Buurtkoks bereiden overheerlijke hapjes in de mobiele buitenkeuken.

De toegang is gratis. Reserveren is niet nodig. Maak het jezelf comfortabel en neem iets mee om prettig te zitten en kom genieten van de muziek en de buurt.

Tumbao Cubano

Tumbao Cubano is een kwartet met authentieke Cubaanse muziek, geleid door Alberto “Molote” Muñoz. Molote is een voormalig lid van de bands Buena Vista Social Club en Afro Cuban All Stars. Tumbao Cubano speelt verschillende muziekgenres, van dansritmes tot luisterliedjes, allemaal met de authenticiteit en smaak van Cuba.

Mandala Tribe

Mandala Tribe is een ensemble dat met elektronische klanken Indiase muziek met jazz combineert. Mixed World Music zei over hun optreden op de Music Meeting in Nijmegen: “Stevig gespeelde tabla, een prachtig lyrisch bespeelde fluit, dwingende beats, en diep ronkende Moog-partijen toverden de ontmoeting van jazz, world en electronics tevoorschijn. Precies wat het Music Meeting Festival voorstaat.”

Osama Meleegi Trio

Osama Meleegi is een fantastische percussionist uit Sudan. Wat weinig mensen weten is dat hij fantastisch kan spelen op een ud, een peervormig snaarinstrument.  Osama studeerde aan de Muziekfaculteit in Soedan en is lid van de Omdurman Artists Union. Met zijn trio speelt hij traditionele Afrikaanse en Sudanese muziek.

VOLFest

VOLfest is een initiatief van de Stichting Jazz And World Zeist (JAW-Z) in samenwerking met MeanderOmnium en basisschool Wereldkidz Op Dreef. Topmusici van over de hele wereld treffen elkaar in de Zeisterse wijk Vollenhove voor een serie concerten in wereldmuziek, jamsessies en muzikale demonstraties. Bezoekers maken kennis met wereldmuziek die de mix van culturen in Vollenhove weerspiegelt, leren nieuwe klanken en instrumenten kennen én ontmoeten mensen uit de buurt. VOLfest wordt mogelijk gemaakt met ondersteuning van de Gemeente Zeist, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Het Jeugdeducatiefonds en De Van Tellingen-Pul Stichting. Kijk voor meer informatie op www.volfest.nl.