VOLfest: een wereld aan muziek in Vollenhove

Een muzikale wereldreis door de buurt

3 maart 2023

Iedere derde vrijdagavond van de maand vinden concerten plaats in Wijkcentrum ’t Volle Hof. Elke maand treden verschillende muzikanten op. Steeds uit andere culturen. Er zijn al twee mooie concerten geweest. In januari werd traditionele en klassieke muziek uit Turkije gespeeld. In februari stond de avond in het teken van Irakese muziek in combinatie met verhalen en poëzie. De inkomsten van deze avond doneerde VOLfest aan Giro 555 voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.

Muziek uit de dorpen van Oeganda

Op vrijdag 17 maart speelt de Oegandese muzikant Daniel Okikor autheniteke muziek uit de dorpen van Oeganda. Met zijn muziek heeft hij wereldwijd gereisd. Daarnaast is Daniel ook een gedreven activist. Hij zet zich met zijn 'Beats Of Hops Africa' in voor sociale projecten in Uganda, zoals het bouwen van huizen en hulp en educatie voor kinderen.

Het concert start om 19:00 in Wijkcentrum ’t Volle Hof in de Torenflat (Laan van Vollenhove 12B). Kijk voor meer informatie en reservering op www.volfest.nl

Betaal wat je kan

VOLfest vindt het belangrijk dat iedereen van muziek kan genieten en gebruikt daarom het Betaal Wat Je Kan-principe. In de ticketshop vind je verschillende prijzen waaruit je zelf kan kiezen. Er zijn zowel gratis als betaalde kaarten verkrijgbaar. Vergemakkelijkt een lagere prijs je bezoek? Dan ben je vrij dat te kiezen. Kan je je een hogere ticketprijs betalen? Dan zorg jij ervoor dat anderen minder kunnen betalen. Op deze manier kan iedereen van de muziek genieten. 

Over VOLfest

VOLfest is een initiatief van Stichting Jazz And World Zeist (JAW-Z) in samenwerking met MeanderOmnium en basisschool Wereldkidz Op Dreef. Muzikanten van over de hele wereld komen samen in Vollenhove. Als bezoeker maak je kennis met wereldmuziek die de mix van culturen in Vollenhove weerspiegelt. VOLfest wordt mogelijk gemaakt met ondersteuning van de Gemeente Zeist, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Jeugdeducatiefonds en De Van Tellingen-Pul Stichting.