Onze terugblik op VOLfest

Een geslaagde 2e editie van het Wereldmuziekfestival

1 september 2023

27 augustus vond de tweede editie van het VOLfest Wereldmuziekfestival plaats. ’t Ontmoetingsplein stond van 15:00 tot 18:00 geheel in teken van dit festival. Het plein was leuk aangekleed met een klein podium voor de artiesten, plek voor de Weggeefwinkel, eetkraampjes en genoeg zitplekken voor het publiek.

Traditionele wereldmuziek

Osama Meelegi trio trapte het festival af met prachtige, traditionele Afrikaanse en Sudanese muziek. Het was een genot om naar te luisteren en al snel vulde het ’t Ontmoetingsplein zich met steeds meer mensen. Vervolgens nam Mandala Tribe het stokje over. Zij combineerde Indiase muziek met elektronische klanken en jazz. Organistor van VOLfest, Mark Lotz, nam zelf ook plaats in het ensemble en speelde de fluit.

Tussen de optredens door

Er was niet alleen muziek, maar ook eten. Tussen de optredens door kon je iets lekkers halen. Via de mobiele buitenkeuken werden heerlijke pannenkoeken gebakken en er waren buurtkoks aanwezig. Ook had de Weggeefwinkel een plekje op 't Ontmoetingsplein. Hier konden bezoekers een zakje chips en wat te drinken halen. En natuurlijk neuzen door de vele LP's en cd's, om er uiteindelijk een paar mee naar huis te nemen. 

Swingen op Cubaanse muziek

VOLfest werd afgesloten door Tumbao Cubano: een kwartet dat authentieke Cubaanse muziek speelt, geleid door Alberto “Molote” Muñoz. Ze vermaakten het publiek goed en op het eind verzamelden steeds meer mensen zich voor het podium op de ‘dansvloer’. Er werd volop gedanst en meegezongen. Een mooie kers op de taart voor deze editie van het Wereldmuziekfestival van VOLfest.