Podcastserie 'Vollenhove Vertelt’

De nieuwe serie laat jongeren aan het woord

13 september 2023

In de gloednieuwe podcastserie 'Vollenhove Vertelt' nemen zeven jonge Vollenhovers je mee naar wat er gebeurt in de wijk en hoe zij daar tegenaan kijken. De onderwerpen variëren van wijkverbeteringen tot het welzijn van huisdieren. Luister de podcasts van Slotstad RTV hier.

Bewoners de ruimte geven

“Het idee was om bewoners van Vollenhove de ruimte te geven om de buurt door hun eigen ogen te laten zien en erover te vertellen. Het beeld dat buitenstaanders hebben van de wijk is vaak wat gekleurd door grote verhalen over kleine incidenten. Wij wilden daar verandering in brengen en een andere kant laten zien door mensen die er zelf wonen en leven aan het woord te laten”, vertelt Irmgard Kuster van Slotstad RTV.

Drie afleveringen

Cato, Callas, Dara, Daan, Evi, Franklin en Thomas reageerden enthousiast op de oproep om mee te werken en de kunst van het podcasten te leren. Onder begeleiding van een ervaren podcastmaker buigen de jonge talenten zich over specifieke thema's aan de hand van hun eigen opnames. Tot nu toe hebben ze al drie boeiende afleveringen geproduceerd.

In de eerste aflevering kijken ze samen met bewoners terug op de verbouwing en welke impact dit voor de wijk heeft, evenals hun wensen voor de toekomst. In de tweede aflevering gaan enkele deelnemers in gesprek met een vertegenwoordiger van het Vollenhove Advies Team (VAT). Bewoners kregen de gelegenheid om verbeterpunten voor de wijk aan te dragen. Het welzijn van de harige vrienden in Vollenhove staat centraal in de derde aflevering.

Blijf op de hoogte

En goed nieuws voor de luisteraars: er staan nog veel meer afleveringen op de planning! Blijf op de hoogte via www.slotstad.nl.

'Vollenhove Vertelt' is een initiatief van Slotstad RTV, dat mede mogelijk is gemaakt door de gemeente Zeist en MeanderOmnium –’t Volle Hof.