Voedselboswachter(s gezocht!

Help jij de voedselbosrand vooruit?

29 juni 2023

Zaterdag 3 juni werd de Voedselbosrand Vollenhove geopend door wethouder Laura Hoogstraten. Daarvoor is de afgelopen tijd door verschillende bewoners en leerlingen van Basisschool Op Dreef hard voor gewerkt. Van de opening is een mooie video gemaakt. De video kan je hier bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=EzJozpw2m4I

Liefde en verzorging

Dit betekent alleen niet dat de Voedselbosrand nu helemaal af is. De opening was het startsein en de komende jaren heeft de voedselbosrand veel liefde en verzorging nodig. Dit zorgt ervoor dat de bomen, struiken en planten de komende jaren goed kunnen groeien. Ook is de Voedselbosrand een plek waar activiteiten georganiseerd kunnen worden. Bijvoorbeeld om bewoners van Zeist bekend te maken met het idee van een Voedselbos.

Voedselboswachter worden?

Om de Voedselbosrand een vliegende start te geven, zijn we opzoek naar aan team van tenminste drie vrijwillige Voedselboswachters. Als voedselboswachter mag je de volgende dingen doen:

  • Zorg dragen voor de ontwikkeling van de bomen en struiken
  • Activiteiten aanbieden voor inwoners van Zeist
  • Betrokken vrijwilligers aansturen tijdens werkacties en activiteiten.

Hiervoor hoef je geen voedselbosexpert te zijn, maar enthousiasme voor groen en natuur is natuurlijk wel handig. Heb jij oog voor mensen en weet jij mensen te enthousiasmeren? Of ben je goed in activiteiten te organiseren? Word dan Voedselboswachter van Vollenhove!

Begeleiding en interesse

Joost van Ettekoven, de Groene Makelaar, begeleidt jou als voedselboswachter. Je krijgt ook de mogelijkheid om verder getraind te worden. Dit wordt in overleg met de voedselboswachters bepaald.

Lijkt het je leuk om voedselboswachter van Vollenhove te worden? Neem contact op met de Groene Makelaar Zeist, Joost van Ettekoven (jvettekoven@gmail.com / 06-15542042)

Wethouder Hoogstraten aan het werk
Opening Voedselbosrand Vollenhove