Wegwijscafé helpt bij toeslagen

Kom langs voor hulp bij aanpassingen voor 2024

17 december 2023

Vind jij het moeilijk om je geldzaken goed te regelen? En krijg je hier liever hulp bij? Het Wegwijscafé is er om je te helpen met al je vragen over geld. Elke vrijdag zitten vrijwilligers en professionals van verschillende organisaties van 13:30 tot 15:30 uur voor je klaar in 't Volle Hof. Kom aanstaande vrijdag 22 december nog snel een keer langs met vragen over je toeslagen voor 2024.

Wat zijn toeslagen precies?

Heb je een zorgverzekering, een huurhuis en/ of kinderen? Dan kan je hiervoor misschien een bijdrage in de kosten krijgen. Zo’n bijdrage heet een toeslag. Denk aan zorgtoeslag, kindgebonden budget, huurtoeslag en kinderopvangtoeslag. Of je recht hebt op één of meerdere toeslagen hangt af van je persoonlijke omstandigheden.

Hulp bij toeslagen

Vind je het lastig om te weten op welke toeslagen je precies recht hebt? De mensen van het WegWijscafé kijken graag met je mee. Zo kunnen in 2024 bijvoorbeeld meer mensen huurtoeslag of kindgebonden budget krijgen. Samen met jou controleert het Wegwijscafé of jij hier recht op hebt. Ook als je al toeslagen ontvangt, kan het Wegwijscafé helpen bij vragen over eventuele aanpassingen voor 2024. Zo kan je met een gerust hart het nieuwe jaar in.

Meer weten over het Wegwijscafé?

Ben je benieuwd waar het Wegwijscafé je nog meer mee kan helpen? Neem dan een kijkje op de website.