"Zo help ik Vollenhove Vooruit"

In onze rubriek ''Zo help ik Vollenhove Vooruit" gaan we in gesprek met verschillende professionals en bewoners uit Vollenhove. Zij vertellen op welke manier zij zich inzetten om Vollenhove nog een stukje mooier te maken. Deze maand in de rubriek: Griet Ottens, bewoonster van de Montessoriflat in Vollenhove. 

Ontmoet Griet

Elke woensdag staat bewoonster Griet Ottens klaar om gratis soep uit te delen aan voorbijgangers in Vollenhove die wel wat warmte en een luisterend oor kunnen gebruiken. Daarnaast draagt ze ook bij aan de Groengroep en 't Volle Hof. Ze helpt Vollenhove Vooruit door het er groener en gezelliger te maken.

Door de soepkar komen bewoners met elkaar in gesprek. Er ontstaan nieuwe ideeen en het helpt tegen bestrijding van gevoelens van eenzaamheid. "Mensen kunnen gewoon even aanwaaien, een kopje soepje eten en laagdrempelig een praatje maken. Het is hartverwarmend om te zien hoe een simpele kom soep mensen samenbrengt, ongeacht hun achtergrond. Dat een jong kind soep ophaalt voor een buurvrouw die slecht ter been is.”

De soepkar is in samenwerking met Versmarkt Vollenhove waar ook  mensen met licht verstandelijk beperking werken. Zij maken de soep. Samen met één van de jongens en meisjes staat Griet soep uit te delen. “Soms hebben voorbijgangers de neiging om vragen aan mij te stellen. Dan zeg ik nee je moet het aan hun vragen. Zij hebben de soep gemaakt en dan worden ze trots als ze vertellen wat voor soep het is en hoe ze het hebben gemaakt. Dat vinden ze ook wel spannend. De mensen achter de soep zijn die de pluim verdienen. Het draait niet om mij, maar om hen. Als ik hen zie stralen, voel ik me vervuld."

Griet Ottens

Griet kwam toevallig in aanraking met dit vrijwilligerswerk. "Ik zag een jongen soep uitdelen vanuit een PostNL-kar, samen met Brenda van 't Volle Hof. Toen ik een praatje maakte, vroeg Brenda of ik op woensdagen iets te doen had. Ik was net gepensioneerd en wilde graag vrijwilligerswerk doen, dus het kwam goed uit!

Naast haar inzet voor de Soepkar is Griet een actief lid van de Groengroep, die zich toelegt op het vergroenen van Vollenhove. Van het planten van bloemen tot het opruimen van zwerfafval, Griet draagt haar steentje bij aan een groener en duurzamer Vollenhove. Daarnaast is ze ook veel actief in t’ volle hof.

Met passie praat Griet over de levendige evenementen die Vollenhove kleur geven. Of het nu gaat om Volfest, een avond vol muziek en dans, of om gezamenlijke maaltijden waarbij de smaken van verschillende culturen samenkomen, Griet staat altijd klaar om een helpende hand te bieden. "Het mooiste aan Vollenhove is de groei die ik zie, niet alleen in groen en beplanting, maar ook in verbondenheid,"

Hoe help jij Vollenhove Vooruit?

Voor onze rubriek zijn we altijd opzoek naar nieuwe gezichten uit de wijk. Ben jij of ken jij een bewoner of professional die zich inzet om de wijk een stukje mooier te maken? Stuur ons een dan een mail via info@vollenhovevooruit.nl. Benieuwd naar de verhalen van andere bewoners en professionals uit de wijk? Neem dan een kijkje op Instagram.